Автор Тема: За Венера  (Прочетена 41102 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: За Венера
« Отговор #75 -: Септември 01, 2017, 02:18:27 pm »
Тери, когато споделяме наблюдения за други хора, даже и за самите нас, винаги ще има субективизъм, затова другите като ни четат, е добре да са максимално дистанцирани от споделеното и максимално фокусирани върху картата само. Ето и оттук може да се види, как действат планетите, според знаковото си разположение- силно поставени Меркурий, Венера, Луна, Сатурн в 1-ви или към същите, ще четат само картата, а не никът, който е споделил мнение. Аз винаги на втория път гледам кой е качил карта, за да предпазя персоналните си Меркурий и Венера от пристрастия, но когато е зададен въпрос по казус за транзит, гледам първо ника, защото знам кой  за какво пита, тогава обратно "рибните " ми и ретро  планети са в силата си.
Но ти си права, че е добре да се взема предвид и темперамента ни, на всички които споделяме.  :08:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #76 -: Септември 01, 2017, 02:22:22 pm »
^да, такива са, затова ми стана любопитно оценките/ценностите на каква Венера четем.))

//Малко встрани, но си преглеждах картите и:
Дали (по-)добре поставена Венера при гей мъж (ще) го направи bottom, т.е. дали Венера определя женския архетип в гей двойка и/или всичко е до мерене на марсовете? И съответно - в женска гей двойка, дали марсовете стават по-важни?

Имам приятел, който е гей с Венера в Телец и Марс Телец. Няма как да го попитам , дали той  е "жената" или "мъжа" , но вида , осанката му не издава различните сексуални предпочитания, даже много жени му налитат. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

rodopis

• Sr. Member
  • Публикации: 306
« Отговор #77 -: Септември 01, 2017, 02:24:28 pm »
За мен коментарите на rodopis са изключително субективни. ::)
Познавам от години и двете жени, но не само моето мнение е такова за тях. 
Венера ми е в Дева- в падение.
« Последна редакция: Септември 01, 2017, 04:11:17 pm от rodopis »

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #78 -: Септември 01, 2017, 02:28:16 pm »
Родопис, значи и по твоите карти се потвърждава твърдението за силно поставена и не така добре Венера. Апропо, според мен, все пак, живота на жената от карта 1 не тече така леко и като идилия, нищо че така изглежда на външен план. Компенсира с активност, ангажираност, аспекта с Юпитер помага да се справя с предизвикателствата, така че хората да я виждат винаги усмихната, успяла, даже и надарена.
Благодаря, за картите.  :08:
Възможно е. Както казах и при коментара на Лили, тя си ги изживява на вътрешно ниво, на въшно нищо не личи. Това, че аз зная е защото ми е споделяла.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #79 -: Септември 01, 2017, 02:28:20 pm »
По втората карта пак казвам по мързелива жена аз не съм виждала! Хедонизъм отвсякъде. Ако има кой да  й сдъвчи храната, че да не се напъва ще е чудесно. Обича да си угажда и то много.

Имам такива наблюдения при силно влияние на Алдебаран в хороскопа. Не говорим само за съвпад с тази звезда, а за термата и накшатрата, които се свързват с нея. При Луна, Венера, Асцендент там – силен стремеж към лекота, охолство, осигуреност и комфорт. Понякога и за чужда сметка. И са си късметлии в това отношение.

А в случая има планети в Плеядите и Бика, още повече. Изгряващата накшатра също е с ориентация към комфорт и придобивки. Не е така материалистична, просто основната ѝ ориентация в живота е свързана с подсигуряване на блага и комфорт, които идват по линия на брака, семейството и друг вид съюзи. Освен ако АС не е в следващата накшатра, струва ми се граничен случай. Затова само по картинка не работя.

При нея Слънцето е недобре поставено, може да да е по-сприхав брачен партньор и брак, изпълнен кавги, периодични скандалчета. Лъжица катран в семейния и домашен комфорт добавя и опозицията Марс/Сатурн в 4/10. Освен това вероятно Слънцето при нея е атмакарака, т.е. определя личността ѝ. И, да – още едно указание за силно его.
При екзалтирала позиция в 8 дом /по сидерал/ има изразен властен мотив. Луната е на границата между Пушйа и Ашлеша. Ако заема втората накшатра, ще има по-изявен манипулативен мотив. При първата също го има, но имат по-мазен и приветлив подход, когато е необходимо. За нея това е ок, защото това ѝ дава възможност с лекота да сбъдва желанията си – силна Луна в 11 дом. И Слънцето по сидерал е силно, макар че не се намира в благоприятна част от съзвездието, позицията му по дом също е трудна. Слънцето е водещо светило, но влиянието на Луната като че ли надделява. И гледано по античната система, Луната не получава малефични влияния.

Не бих казала, че изпитва кой знае какъв вътрешен дискомфорт, следвайки избраната посока и линия на развитие в живота. Подобен случай е и жената, спомената по-горе – с екзалтирала Луна в 11 дом, лишена от малефични влияния. И екзалтирала Венера в 9 дом. Каквото и да прави, за нея всичко това е правилно и редно, дори ако в очите на обществото/околните това е неетично. Не е натоварена със съмнения и скрупули в тази насока. И така по-леко се живее, забелязала съм. Защото, както казах, повечето хора гледат и оценяват крайния резултат, а не как си го постигнал, с какви средства, какъв път си извървял. Това са някакви дребни детайли, с които повечето умове не се натоварват.  :lol_hitting:

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #80 -: Септември 01, 2017, 02:30:04 pm »
Във втората карта няма тронова Венера – поне по Тропическия Зодиак, който масово се използва.
При втората карта тройният съвпад на Венера, Меркурий и Юпитер в 9 дом от изгряващия знак наистина изглежда добър. И Луната е силно поставена. Проблеми създава опозицията на Марс и Сатурн в 4/10.
Подобен случай е и жената, спомената по-горе – с екзалтирала Луна в 11 дом, лишена от малефични влияния. И екзалтирала Венера в 9 дом. Каквото и да прави, за нея всичко това е правилно и редно, дори ако в очите на обществото/околните това е неетично. Не е натоварена със съмнения и скрупули в тази насока. И така по-леко се живее, забелязала съм.
Абсолютно вярно!
За мен коментарите на Лили са най-точни до тях двете.
Добавям по втората карта и това важи с пълна сила: "При нея Слънцето е недобре поставено, може да да е по-сприхав брачен партньор и брак, изпълнен кавги, периодични скандалчета. Лъжица катран в семейния и домашен комфорт добавя и опозицията Марс/Сатурн в 4/10. Освен това вероятно Слънцето при нея е атмакарака, т.е. определя личността ѝ. И, да – още едно указание за силно его."

Животът и не бих определила като лек, но и тя не прави нищо, за да го промени. Тя чака някой да дойде отнякъде и да й даде всичко, което иска, защото е "Тя".
« Последна редакция: Септември 01, 2017, 02:34:40 pm от rodopis »

Рени

• Hero Member
« Отговор #81 -: Септември 01, 2017, 02:33:48 pm »
Значи и по тропикал, и по сидерал в тълкуванията няма разминаване, когато правилно се разчита посоченото в картата.
Viva, ретро Меркурий и ретро Уран с тригон.  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #82 -: Септември 01, 2017, 02:55:01 pm »
Значи и по тропикал, и по сидерал в тълкуванията няма разминаване, когато правилно се разчита посоченото в картата.

Рени, има разминавания. Картата на снощния тарикат е трудна за прочит. Само по тропикал ако я гледаш.

Толкова кофти Меркурий, в конфигурация с по три малефика, съм виждала и в картите на юристи, адвокати. И въпросът е как да разграничим един мошеник, лъжец, крадец от юрист или човек с технически профил. А при тариката, ако се отчете по сидерал, "възвишената" конфигурация на Нептун и Юпитер със Слънцето изчезва. Слънцето остава в Скорпион /марсова терма/, Юпитер и Нептун са в Овен/Везни. И всички важни точки в хороскопа са в терми на малефици, при това от неблагоприятните /има и по-неутрални терми, управлявани от Марс и Сатурн/, Меркурий е в собствена терма, в лъчите на Слънцето, в долна кулминация, получава квадрати от Марс и  Сатурн. Само Юпитер лееееко смекчава положението, но влиянието му е слабо – хвърля тригон към изгряващия знак, но е разположен в терма на малефик, ретрограден, нощна карта. И е в неблагоприятна накшатра. А 9 дом се свързва и с дхармата на човека, с неговия път в живота – какво смята за "правилно". Неговият Юпитер тук определено не е в добра позиция. Девети дом отговаря и за един по-висш морал, не говорим за лични ценности, комфорт и удобство по Венера и втори дом.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #83 -: Септември 01, 2017, 03:03:43 pm »
[quote/]
Толкова кофти Меркурий, в конфигурация с по три малефика, съм виждала и в картите на юристи, адвокати. И въпросът е как да разграничим един мошеник, лъжец, крадец от юрист или човек с технически профил.
[/quote]
Добре, де нали има и свободна воля? Ако човек е осъзнат и работи върху това да се развива и да поправи доколкото му е възможно трудните черти на същността си може би ще стане адвокат/юрист и прочие. Ако ли не ще вибрира в по-ниска „честота на прост мошеник  ;D.
Колкото повече карти на различни хора разглеждам толкова повече се убеждавам, че всичко пак си опира до човек.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13751
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #84 -: Септември 01, 2017, 03:30:00 pm »
Тоя дори беше измамил една любовница да продаде някакъв имот и да му купи един Тир. И зарязва една предишна – дългогодишна, на която се кълнеше в любов до гроб, заради по-изгодна партия. Заради жена, която хем добре му води счетоводството, хем продава имот заради него. Още по времето на соца или в годините непосредствено около прехода – с 20 години по-възрастна любовница, която заема ключов за него пост – работи в митницата. Да може и там да му минават далаверките. Тогава вероятно е бил на не повече от 25 години. Сексуална безразборност, но в основата стои меркантилен интерес. Всичко това, разбира се, не се дължи само на Венера. Даже според мен тя е факторът с второстепенно значение, друго бие на очи. Но не бих казала, че и по венерианските теми много е прокопсал в живота. А това, че ти се е отварял парашута и са ти минавали далаверките, е въпрос на късмет, но и той е до време.
Лили, интересно, защо като имам същото разположение на Венера и Юпитер по знак и дом, като на обсъждания от първата карта, съм толкова далеч от всичките тези изброени неща в по-горните редове, дори е точно обратното, аз съм била мамена и използвана?
И ти си с тронова Луна и екзалтирано Слънце, ама... Само една птичка пролет не прави.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #85 -: Септември 01, 2017, 03:34:21 pm »
Добре, де нали има и свободна воля? Ако човек е осъзнат и работи върху това да се развива и да поправи доколкото му е възможно трудните черти на същността си може би ще стане адвокат/юрист и прочие. Ако ли не ще вибрира в по-ниска „честота на прост мошеник  ;D.

Ако питаш античен астролог, понятието свободна воля съществува само на теория, сведено е до минимум. Но времената се менят. И все пак това също би трябвало да може да бъде видяно в натала – в коя карта са заложени повече ограничения и избори под натиска на външни обстоятелства, а в коя има по-широк мегдан за личностна реализация и налагане на лична воля.

Истината е, че при един стандартен прочит изборът на душата наистина не се вижда. И линията на съдбата също, само на повърхността. Прави се една стъкмистика, еквилибристика – нагаждаме научени клишета спрямо човека, опитваме се да го вместим в някакъв астрологичен калъп. И на всяка цена трябва да открием съответствие. Нямаш право да не се вместиш в шаблона. Как така!? :012:

Но ако тръгнем да чоплим в дълбочина – терми, градуси, накшатри, пади, производни карти и т.н., ще открием голяма част от отговорите. Преди десетина години картата на тариката и аз не бих разчела. Щях да се отклоня в посока на астропсихологическо тълкуване, но да нямам реална познаваемост относно посоката на съдбата, обстоятелствата в семейството и дома на натива, неговата реализация в живота. Щях да говоря за характера и за психологическите модели.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #86 -: Септември 01, 2017, 03:38:52 pm »
Лили, интересно, защо като имам същото разположение на Венера и Юпитер по знак и дом, като на обсъждания от първата карта, съм толкова далеч от всичките тези изброени неща в по-горните редове, дори е точно обратното, аз съм била мамена и използвана?

Ами айде де? Ти кажи. Според теб каква е причината да има такава съществена разлика? По тропическата астрология ако успееш да намериш обяснение, направо ще те номинирам за нобелова награда, ако имам такава възможност.  :)

Мисля, че при тебе са ангажирани други терми. Докато при тариката предимно неблагоприятни терми са заети. При него няма и толкова смекчаващо влияние на Юпитер. Той може да не дава с пълни шепи, но при съвпад Луна/Юпитер в натала преднамерено нанасяне на вреда, ощетяване/нараняване на друг човек не съм виждала. Може да дава други недостатъци в характера, но няма подлост /поне в извадката, която съм наблюдавала/. Каквато често присъства в някаква степен, макар и в добре завоалирана форма, при Сатурн и Марс към светило. Ако, да речем, няма смекчаващ аспект от Венера или Юпитер. Дори и да има, един съвпад или опозиция с малефик винаги се усеща по-силно от един тригон или секстил на бенефик. Тоест може да има известно смекчаване, но има градация на аспектите по сила на влияние.

Цитат
И ти си с тронова Луна и екзалтирано Слънце, ама... Само една птичка пролет не прави.

Да де, ама какъв им е проблемът? Или съдите за живота, талантите и постиженията на човека само по това, което е споделил  във форума?

Но в интерес на истината и аз не смятам, че с тия светила съм спечелила шестица от тотото.

« Последна редакция: Септември 01, 2017, 03:58:43 pm от Lilla »

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #87 -: Септември 01, 2017, 03:44:11 pm »
И все пак това също би трябвало да може да бъде видяно в натала – в коя карта са заложени повече ограничения и избори под натиска на външни обстоятелства, а в коя има по-широк мегдан за личностна реализация и налагане на лична воля.
Това със заложените избори по тригоните ли се определя? Ако има повече тригони, повече избори ли дават?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #88 -: Септември 01, 2017, 03:47:42 pm »
Това със заложените избори по тригоните ли се определя? Ако има повече тригони, повече избори ли дават?

Не бих казала. Оценява се силата на наталната карта, посоката на съдбата, дали има баланс между положителни и негативни влияния. Разпределението на планетите по домове също е важно. Има силни и слаби домове, домове на късмета и неблагоприятни такива.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #89 -: Септември 01, 2017, 03:58:04 pm »
Ето я картата:
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...