Далеч не са толкова бедни, за каквито се представят, даже и в крайните квартали. Купува се техника, правят се скъпоструващи ремонти. По една-две коли на семейство, а това също изисква разходи и поддръжка. От маркови дрехи и обувки може и да пестят, но определено малцина стоят гладни и се лишават от най-необходимото. Иначе масово се реве – много гладни, но само привидно.
Що се отнася до цената на обувките, съгласна съм със Сатин. Предпочитам да дам два-три пъти повече, но да е нещо наистина качествено, стилно и трайно. Наскоро си взех сравнително евтини обувки от български магазин /119 лв./, повече такава грешка няма да повторя. То просто не става за носене, адски неудобно. В магазина не приемат вече използвана стока, макар и неставаща за нищо. Носих на обущар за разширяване и пак много травмират краката. А в началото направо рани правиха, вървиш с тях /на малки разстояния, по 5 мин. път/ и сякаш по ножове стъпваш. По изключение ги бях взела, иначе отдавна съм се ориентирала към по-висок клас обувки. Скъпото ти излиза по-евтино, защото е качествено, удобно и го носиш по няколко сезона, не мърда.