При мен сатурновото завръщане беше относително спокоен и дори лежерен период, вече неведнъж съм споделяла. По същото време и прогресивната Луна съвпадаше с наталния Сатурн. Тогава имах много силен интерес към езотериката, купувах специализирана литература, тогава най-много четях, но имах и време за това. Обикалях антикварни книжарници в търсене на редки "бисери", случваше се да имам и добри попадения откъм специализирана литература.
През 2006 година, когато Сатурн съвпадна с наталното си място, имах и Юпитер на Асцендента. Както казах – спокоен, относително задоволен, но и с нищо незабележим период, без съществени постижения.
Година по-рано, когато Сатурн беше в последните градуси на предходния знак и предстоеше да ингресира, работех /сезонно/ на много кофти място. Точно тогава, непосредствено преди ингреса, се случи така, че колежката протеже трябваше временно да остсъства и на мен ми възложиха и нейните задължения, без допълнително заплащане. Трябваше да съвместявам 3 длъжности в едно. Беше много напрегнато, носех и доста отговорности, но не изгърмях психически, справих се. Даже сама не си вярвах как успявам да се справям, беше като на магия. От страна на ръководството и от колегите обаче не получих нито положителна оценка, нито благодарност, нито потупване по рамото. Точно обратното – много нагло и арогантно отношение, даже се опитаха да ме освободят по-рано от предвидения срок, когато тръгнах да си търся правата. Вик в пустиня. Справящ се сам човек сред предимно "свои" хора и стари кадри, по шуробаджанашка линия. До болка позната история – да се бориш с тесногръдие, наглост, завист и еснафщина. Но в крайна сметка нормативът за справяне, който сама си бях поставила, бе изпълнен. Признание отвън не получих, но имаше морална удовлетвореност, за мен тогава бе достатъчно. Сега вече не бих работила за тоя, дето клати гората. За едната слава, както се казва. То и слава нямаше, никой не го оцени. За да се оцени качествен принос, трябва да имат очи и сетива за това. Та, останах само с вътрешна удовлетвореност, че мога и се справям. И това беше последната ми година във въпросния бранш, прогнил откъм етика и нормални човешки отношения. Де да беше само там така. Впоследствие се убедих, че е масово явление, като метастази е плъзнало навсякъде. Но ако трябва да обобщя, не бих казала, че при мен сатурновото завръщане е било много драматично. В наталната ми карта той няма трудни аспекти с лични планети, макар че не отчитам позицията му за благоприятна. Но можеше да бъде и по-зле.