Автор Тема: Истории от сатурновото завръщане  (Прочетена 10128 пъти)

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
Истории от сатурновото завръщане
« -: Октомври 23, 2017, 11:02:48 pm »
Предлагам в тази тема, който има желание, да разкаже какъв е бил животът му по време на първия (ако е стигнал и до втория) сатурнов възврат.
Имаме си тема за транзити на Сатурн и затова идеята ми е тук малко по-подробно да разгледаме само завръщането му, като посочим къде е по рождение планетата и какви аспекти има.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Happy58

• Гост
Re: Истории от сатурновото завръщане
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2017, 09:32:09 am »
Предлагам в тази тема, който има желание, да разкаже какъв е бил животът му по време на първия (ако е стигнал и до втория) сатурнов възврат.
Имаме си тема за транзити на Сатурн и затова идеята ми е тук малко по-подробно да разгледаме само завръщането му, като посочим къде е по рождение планетата и какви аспекти има.

При мен добре се проявява възврата, но по това време е имало и други важни транзити, подпомагащи промените.
Наталният е в 9 д, до МС, Риби, ретро, У7.

На първия възврат е обърнал ретро върху наталния - по това време имах две гаджета :) - по време на обръщането започна процеса за приключване на връзката с единия - той беше единствения мъж, с когото бих могла да имам брак, ако не бях прекъснала. На самото прекъсване, 3 мес по-късно, тр ретро Сатурн е бил опозиция с Уран, У8. Но по това време тр Уран/Нептун са се мотаели в началото на 7 дом, върху луната ми, У1.

За втория възврат ще трябва да почакам още няколко годинки :). В момента съм в квадрата преди него :).

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2017, 09:36:43 am »
При мен Сатурн е в съвпад с асцедента откъм 12 ти дом, управлява шести и има само квадратура с уран в четвърти дом. По време на възврата вече се бяхме пренесли с бившия ми мъж в нашето жилище и свиквах с това да съм господарката на къщата :012: Парите бяха кът, тъй като и двамата не получавахме големи заплати, при мен и в работата имаше много простотии, които все повече ме мотивираха да търся друга работа.

Типични шестодомни грижи.

Не е имало някакви големи промени в този период - Сатурн не аспектира лични планети, намира се и управлява падащ дом.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2017, 11:43:31 am »
При мен Сатурн е в 8 дом в тригон с Луната в 5 дом. По време на възврата нямаше кой знае какви събития (по това време обаче нямах постоянна работа на договор), малко след него брат ми изчезна безследно и кучето ми почина.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2017, 01:56:25 pm »
при мен Сатурн е У5, У6 в 5д, съвпад с К6
когато се завърна на мястото си вече бях родила двете си деца (по време на транзита през 5д, заедно с транзита на СЛВ) и започнах отново да се занимавам с културизъм, с цел да се постегна малко, но точно в този период хобито ми се превърна в професия- завърших за инструктор по култузизъм в спортна академия и започнах работа. След 4 г като се завърне отново, може друго хоби да превърна в професия или да се върна към старото, има културизъм за ветерани  :012: Сатурн е във водолей, а Уран е в 12д съвпад с Плутон в Дева, орбис 6*

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2017, 06:13:25 pm »
Аз нямам кой знае какви случки по време на завръщането.
При мен се случи на К2, Сатурн У7,8.
Тогава приключвах силна връзка, стигнала почти до брак с доста по- голям мъж, финансово много стабилен.
Учих през почивните дни, такси, разходи, родителите ми помагаха финансово.
Това беше период на голяма заетост, помъдрях и възмъжал след него.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2017, 08:45:18 pm »
При мен сатурновото завръщане беше относително спокоен и дори лежерен период, вече неведнъж съм споделяла. По същото време и прогресивната Луна съвпадаше с наталния Сатурн. Тогава имах много силен интерес към езотериката, купувах специализирана литература, тогава най-много четях, но имах и време за това. Обикалях антикварни книжарници в търсене на редки "бисери", случваше се да имам и добри попадения откъм специализирана литература.

През 2006 година, когато Сатурн съвпадна с наталното си място, имах и Юпитер на Асцендента. Както казах – спокоен, относително задоволен, но и с нищо незабележим период, без съществени постижения.

Година по-рано, когато Сатурн беше в последните градуси на предходния знак и предстоеше да ингресира, работех /сезонно/ на много кофти място. Точно тогава, непосредствено преди ингреса, се случи така, че колежката протеже трябваше временно да остсъства и на мен ми възложиха и нейните задължения, без допълнително заплащане. Трябваше да съвместявам 3 длъжности в едно. Беше много напрегнато, носех и доста отговорности, но не изгърмях психически, справих се. Даже сама не си вярвах как успявам да се справям, беше като на магия. От страна на ръководството и от колегите обаче не получих нито положителна оценка, нито благодарност, нито потупване по рамото. Точно обратното – много нагло и арогантно отношение, даже се опитаха да ме освободят по-рано от предвидения срок, когато тръгнах да си търся правата. Вик в пустиня. Справящ се сам човек сред предимно "свои" хора и стари кадри, по шуробаджанашка линия. До болка позната история – да се бориш с тесногръдие, наглост, завист и еснафщина. Но в крайна сметка нормативът за справяне, който сама си бях поставила, бе изпълнен. Признание отвън не получих, но имаше морална удовлетвореност, за мен тогава бе достатъчно. Сега вече не бих работила за тоя, дето клати гората. За едната слава, както се казва. То и слава нямаше, никой не го оцени. За да се оцени качествен принос, трябва да имат очи и сетива за това. Та, останах само с вътрешна удовлетвореност, че мога и се справям. И това беше последната ми година във въпросния бранш, прогнил откъм етика и нормални човешки отношения. Де да беше само там така. Впоследствие се убедих, че е масово явление, като метастази е плъзнало навсякъде. Но ако трябва да обобщя, не бих казала, че при мен сатурновото завръщане е било много драматично. В наталната ми карта той няма трудни аспекти с лични планети, макар че не отчитам позицията му за благоприятна. Но можеше да бъде и по-зле.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2017, 10:46:42 pm »
При мен възвратът беше в пика на много динамичен период.  Със завръщането му - буквално в рамките на дни - приключих изцяло първия етап на операциите, за които знаете. И се установих в София след дълга съпротива и скитане насам-натам.  Няколко месеца по-късно - смених работата, започнах сериозна връзка и си купих жилище. Започна изцяло нов житейски период.

Месеците преди/след възврата бяха адски трудни и много резултатни. Сатун е У11 в 5 дом. Ретрограден, по прогреси и заточен. Квадратира с точнст К2/К8. Във възратната карта квадратира заточен тр.Марс на К2. Тр.Меркурий е в точен съвпад с нат.Луна в 6 дом и квадрат с нат.Венера. Тр. Юпитер е в опозиция на наталния, в съвпад с Плутон и квадрат към нат.Меркурий.
Над силата е само умението да я владеем!

rodopis

• Sr. Member
  • Публикации: 306
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2017, 12:18:03 pm »
Аз съм доволна от сатурновия възврат. Събрах се с човека, с когото чувствам, че мога да изкарам цял живот, завърших много трудна магистратура в чужбина, само трима успяхме от целия поток българи и мисля, че взех един сертификат по онова време, а може и да е било година по-късно.
Като усещане определено се чувствах борбена, нахъсана и уверена. Последното често куца при мен затова и на възврата и когато беше в първи дом, Сатурн ми даваше страхотно чувство на увереност и убеждение, че мога всичко и действително постигнах много добри резултати.
Сега ми липсва това чувство, особено като лази върху ЮЛВ, толкова ми е тъжно и носталгично, все си мисля за годините когато съм била 5-6 годишна и ми се иска да избягам от този материален и студен свят, да се затворя някъде на уютно и спокойно място. Това му е трето и последно преминаване (за сега) през ЮЛВ и се надявам като мине вече да не ме "дърпа" това чувство и да ми подкопава увереността. Май и през 4-ти дом не му е лек транзита. Външно не ми личи, даже хората все ми казват, че всичко ми било ехее песен, но вътрешно аз си знам какво ми е.
Сатурн е У на 5,6 дом, но е във втори съвпад Плутон, секстил с Венера и Нептун.

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2017, 07:19:22 pm »
На мен тогава ми беше процедурата по развода. Имам натално опозиция сатурн-слънце в 11-5д.
По същото време съм имала тр Плутон тригот Марс У7 и Юпитер У5.
Не беше тежък период. По-тежък беше съвпадът на Сатурн с въпросните Марс и Юпитер.
Може би заради наталната опозиция при твърдите аспекти на Сатурн към наталната позиция бера плодове. Скоро ще рапортувам за квадратурата, че тя засяга другия У5 Нептун.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

irko_birko

• Full Member
  • Публикации: 228
« Отговор #10 -: Октомври 27, 2017, 01:19:07 am »
Аз в момента го изживявам и вече ми минава за последен трети път през стелиума - Сатурн, ИЦ, Венера и Уран. Сатурн ми е У5 и У6, натално е съвпад с ИЦ. Просто е кошмар, аз бях писала в темата за транзитите за предните две минвания. Но определено е един от най-ужасните периоди в живота ми, със сигурност заради намесените други планети. Ако сметнете, че коментара ми е за темата с транзитите, го преместете. Като цяло Сатурновото завръщане ми носи само загуби, напрежение, депресивни състояния, забиване на едно място.
Сега когато ми мина съвпада Сатурн, ИЦ, на едното ми куче му се появи топче, което започна да расте зловещо бързо, буквално с всеки изминал ден. За съжаление нямахме абсолютно никакви финанси, с които да го заведем на време на доктор, пробвахме алтернативни методи, но нищо....Стана сигурно колкото двата ми юмрука голяма топка. Онзи ден - Сатурн на градус преди Венера У2, тр Марс съвпад ЮЛВ, тр Слънце У12 съвпад Марс У8, кучето се влоши със стомаха и просто го закарахме в клиника, остана 2 дена, за да му пуснат пълни изследвания и прегледи. Трябваше да вземем поредния заем, за да платим клиниката. Оказа се най-лошото - злокачествен рак на кожата 3 стадий. Прогнозите не са добри, но искаме максимално да му спестим мъките във времето, което му остава. Но когато си го прибрахме, целия му заден крак беше оттекъл, едвам се движи, не иска да върви и т.н. А преди да го заведем, ако не друго то поне беше жизнен и нормално подвижен. Сега седим и се чудим какво да правим, нямаме възможност да го заведем за второ мнение в по-добра клиника, а той просто ще изгърми от толкова подуване. И предвид това, че скоро ще имам съвпад на тр Сатурн с Уран У6....не искам да го мисля дори, но сигурно ще преживея поредната загуба. Дано греша.
С финансите също сме много зле - взехме заеми за едно командировъчно пътуване, от което смятахме, че ще изкараме добри пари, но се оказа поредната напразна надежда. Просто всичко е срещу нас.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2017, 08:28:44 am »
Ужас! Съжалявам много за вас! Дано кучето все пак да се оправи!

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2017, 12:50:33 pm »
Като цяло Сатурновото завръщане ми носи само загуби, напрежение, депресивни състояния, забиване на едно място.
Сега когато ми мина съвпада Сатурн, ИЦ, на едното ми куче му се появи топче, което започна да расте зловещо бързо, буквално с всеки изминал ден. За съжаление нямахме абсолютно никакви финанси, с които да го заведем на време на доктор, пробвахме алтернативни методи, но нищо....Стана сигурно колкото двата ми юмрука голяма топка. Онзи ден - Сатурн на градус преди Венера У2, тр Марс съвпад ЮЛВ, тр Слънце У12 съвпад Марс У8, кучето се влоши със стомаха и просто го закарахме в клиника, остана 2 дена, за да му пуснат пълни изследвания и прегледи. Трябваше да вземем поредния заем, за да платим клиниката. Оказа се най-лошото - злокачествен рак на кожата 3 стадий.
Кучето, като домашен любимец, е по 6д, както ти писах преди за котката, че нали и за нея изписа един фарман, и набеди Сатурн за виновен. Туморните образувания са по Плутон, който все още преминава в твоя 4-ти дом, ако изобщо може да се вярва на картата ти, след като нямаш точен час на раждане. Но да приемем, че животните са част от дома и семейството, а Плутон ги трансформира. Транзитна Венера и транзитно Слънце носят благини и смекчават последствията от тежките транзити. Пишеш в стил на един дългогодишен съфорумец, който  също слага в ръцете на Венера косата (инструмента за косене)  :)
Дайте малко по-сериозно, а?

Alina

• Newbie
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2017, 05:09:33 pm »
При мен при възвръщането родих дъщеря си, която е с генетично заболяване. Забременяването беше трудно и белязано от преждевременно раждане в 6 месец две години по-рано.
Сатурн ми е в 8 дом, управител на 2 дом. Прави квадратура с Луната ми.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2017, 06:44:13 pm »
Аз не разбрах това с 2-те години по-рано; каква беше хронологията спрямо сатурн?
И ранява единствено луната?