Благодаря Ви за включването :58:
Да, имам предвид ляво подребрие...
За една година и аз като Лили по същия начин, всичко пречистих, с всякакви храни експериментирах и нищо.
Проблемът всъщност започна от януари 2015-та, като дотогава редовната ми закуска бяха 2-3 супени лъжици овесени ядки, накиснати от вечерта с вода. Та поредната сутрин точно два часа след като си бях изяла дългогодишната закуска се започна едно стъргане в корема (но там беше ясно, че е стомах). Набързо промених хранителния си режим като изключих доста въглехидрати. Проблемът затихна, промених си начина на хранене и покрай мъжа ми открих заквасената сметана за закуска, но точно в този момент за първи път се получи проблема с лявото подребрие. Отидох още тогава на гастро и тя каза бъбречна криза
Имала съм камък в бъбрека, тръгнал да излиза, правя криза, раздува червата и т.н. Каза- никакво мазно, предписа диета и айде наново. Махнах мазното. Мина "кризата". Започнах да спортувам повече, отново изчистих храната като направо махнах някакви групи храни и едва ли не минах в Палео. Въпреки затишието отидох при друг нефролог, който обаче реше, че имам голям проблем и докато навърша 40 ще ми сложат стенд на левия бъбрек, защото има увеличено легенче и задържа вода.... Теглих му една и минах на фитотерапия. Всичко затихна, чувствах се чудесно, спортувах, ядях си "моите" храни до момента, в който миналата година си смених работата. Ноември. На поредния обяд с колегите изядох една салата и оттам - черво ли е, панкреас ли е, стомах ли - никой не знае. Ходих пак на Ехо, обяснявам, гледат ме умно и мълчат с разбиране и накрая чета: един куп хапчета изписани, всичко в норма, освен прегъната жлъчка уж по рождение (но четох, че се получавало и при продължително седене, например работа в офис и като се прегъне също може да пречи на опашката на Панкреаса и да дразни) и въпросното наличие на газове по опашката. И понеже не ми остава друго освен гастроскопия, но честно казано не зная има ли смисъл да я правя, вече и аз не знам какво и как. И аз пречиствах бъбреци, черен дроб, жлъчка и прочие. И аз мисля, че е психосоматично, защото факт е, че най-често се проявява точно на работа и отново тръгна откакто смених работата. Сега експериментирам пак с видове храни и честота на хранене. Но, при болен Панкреас от друга страна има симптоми на гадене, повръщане, температура и силни болки в корема -аз нямам такива оплаквания.
Миналата година помолих един хирург коремен (бяхме по друг повод) да ме прегледа с палпация и според него от двете страни има места където червата са "свити". Един вид, ако червото си има някакъв стандартен обем, при мен от ляво е леко свито , прозвуча ми като спастичен колит.
Извинете ме за дългия пост