Автор Тема: Здравословни проблеми  (Прочетена 34476 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
Re: Здравословни проблеми
« Отговор #75 -: Ноември 11, 2017, 04:51:27 pm »
Кръвни изследвания се правят задължително,хормоните също да се видят.Аз съм за алтернативната медицина.Билки,хомеопатия......Сатурн е по камъните,знаеш.Ако е раздрало нещо уретера,усещането е много неприятно.Транзитен уран ти прави опозиция на съвпада.Затъмнения по оста водолей-лъв продължават през 2018г.

rodopis

• Sr. Member
  • Публикации: 306
« Отговор #76 -: Ноември 12, 2017, 08:46:08 am »
Сафо- всичко изброено е направено...
Може ли повече информация за въпросните затъмнения? Къде мога да прочета повече за тях?
А, кога са започнали?

Happy58

• Гост
« Отговор #77 -: Ноември 12, 2017, 04:04:22 pm »
Може ли повече информация за въпросните затъмнения? Къде мога да прочета повече за тях?
А, кога са започнали?

в раздела "Лунации"

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #78 -: Ноември 12, 2017, 04:20:29 pm »
За втори път се престрашавам да пиша и то за да се консултирам с вас по неприятна тема - влошеното здравословно състояние на баща ми. Той е роден на 22.01.1963г в 11:45ам в Димитровград.

Тази година тръгна на 360 градуса за цялото ни семейство заради това, че баща ми потъна в дълбока депресия, която за съжаление отказваше да лекува и се наложи да влезе в психиатрия през месец Юни.

BHC,
Сатурн и Плутон са набедени да предполагат възможни депресивни нагласи
баща ти ги има по натал като предразположеност и двете светила са подвласни на техните енергии

Слънцето в сатурнов дом и съвпад юлв-сатурн,/упр.10/ретро меркурий /У6/,засегната е родителска ос,има ли и др.случай на депресии в рода,тук тр.плутон на МС е отговорен за физ.прояви на нат.предразположения,някакви промени,проблеми в работа,ръководен състав,висшестоящи ,статус,проблеми в дома,семейството,щитовидната е подвласна на меркурий,той упр.6 дом,ретрограден и съвпад юлв-слънце,показва проблеми,слаба зона

Луната в дом на плутон и каре с него,в съвпад у1в 8 венера,предполага човек сам да е виновен с действия или бездействие за кризи,критични състояния,животозастрашаващи,тук тр.сатурн през 8 дом и луна-венера е отключил нат.предпоставки,ако се налага съпругата да го издържа финансово,поради безпомощното му състояние,носи вътр.и външно емоционално напрежение с луната ,причинител е самият човек ,без да го осъзнава и не предприема нищо-по натал марс е блокиран от опозе на сатурн и каре на нептун и е удавен в 4 дом на луната,,такъв марс трупа гняв от безсилие да е активен и на фокус според знака си и да се реализира,което е трудно и за  слънце съвпад юлв и сатурн и такъв марс и това безсилие и безпомощност трупано води до усещане за липса на избор и на алтернатива, тр.сатурн е бил стационарно-деректен точно върху нат.луна,допълнително и прогр.луна върху наталната в 8 дом,не е лесна,връх на т-каре с диспозитора си и плутон,имал ли  е завишени очаквания за нещо и се е надценил,което му е донесло разочарование,ограниченията и смиреността,характерни за сатурн и плутон,за човек със слънце водолей и луна стрелец се изживяват като отнемане на свобода и перспектива

предстой лунно затъмнение 31/01/2018 в опозе на Сатурн,семейството ще направи избори,вместо него за промяна ,отказ от вредни навици,в семейството ще има приключване/завършване на нещо започнато
имал е подобно лунно в съвпад марс на 02.2017,тогава ли се появиха симптомите

Сл.затъмнение през м.08/2018 г.върху марс/5 дом,ще задейства т-карето му с нептун и сатурн,да мине на телк  и да получи инвалидна пенсия,ако до сега не се случило или преосвидетелстване
новолуние върху марс-означава да се отървете бързо от здрв.проблем,повишава виталност ,верно ,че е в т-каре ,сатурн-нептун,но може да означава нов начин на лечение ,предвид тригоните към луна-венера,както и тр.слв през марс,активен фактор за ставащото ще е 5 дом - чрез дете
2016-август-тр.съвпад марс-сатурн на к8/антарес-има ли неприятна случка тогава,свързана с 8 дом

алтернатива са юпитер и уран за справяне с мрака в душата

тр.Юпитер,диспозитор на луната и У8 ще застане на ДСЦ.,чрез помощ от партньор,чрез други хора и тяхната позитивна нагласа и енергия,ще квадратира марс и тригонира себе си,да промени своята активност,заедно с хора,който го обичат ,разходки,който всеки ден се удължават,природата лекува и зарежда,връща любовта към живота,чрез любов,накарайте го да прави нещо,което обича

тр.уран ,м.май 2018 г.ще ингресира в знака на асц и ще му донесе съживителна вълна  като пресече асц.след
две -три години

Щитовидната жлеза регулира метаболизма в тялото, нивата на калций в кръвта, енергията, мазнините, хормоните, кислорода, теглото. За да може тя да изпълнява успешно функциите си, се нуждае от йод, аминокиселини, кислород, водород и други елементи. Йодът в организма ни се грижи за релаксацията, от която се нуждае тялото, за снижаване на нервното напрежение, за ясната мисъл и хармоничната работа на ума, за изгарянето на излишните мазнини.
И Меркурий, и гърлената чакра, и щитовидната жлеза управляват сходни процеси – регулация, обмен, комуникация, транспортиране, себеизразяване, сътворяване…
« Последна редакция: Ноември 12, 2017, 08:10:18 pm от strelicka »

Happy58

• Гост
« Отговор #79 -: Ноември 12, 2017, 04:21:14 pm »
Някой знае ли под чие планетарно влияние е панкреасът?

Не знам коя планта е, но знам, че той е жлеза, част е от имунната система и произвежда ензимите, необходими за смилането на храната, както и инсулина.
Като част от имунната система, голямо влияние върху него има стреса - това, което по-горе бях описала - на друга девойка.
И като няма ензими, смилането на храната почва да куца и каквито и диети да пазиш, си е все тая - пакреаса страда.

А тези симптоми, които усещаш в стомаха - ами имаш си ЮЛВ съвпад Нептун (втори У6) ретро (търси ново приложение), в момента тр Сатурн е върху него и си иска своето. Наталния ти Сатурн е във Везни и 2 дом, съвпад Плутон - дали пък не държиш прекалено на своето?
В същото време тр Уран, У6, е опозиция на Плутон/Сатурн във втори дом - откъм 8 дом - отвън (опозиция) ще ти наложат промяната, трансформацията (8 дом).
Хубавото в случая е, че същия този тр Уран прави секстил/тригон към нодалната от - е, към СЛВ е секстила - значи, трябва да видиш възможността - няма да е леко като при тригона.
наталния ти У6 Уран е съвпад с Юпитер ретор в Стрелец, 3 дом - препоръчвам ти да положиш много усилия, да изучиш нещата по 9 дом (в предни постове пак съм писала) и да си съставиш своя истина/философия по въпроса за здравето. При теб определено чуждото авторитетно мнение/знание няма да проработи.

С тр Плутон също може да си поиграем, ама става много дълго :) - той е в опозиция с диспозитора на СЛВ :).

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #80 -: Ноември 12, 2017, 04:32:28 pm »
Някой знае ли под чие планетарно влияние е панкреасът?
Венера  има такова над панкреаса , тя се свързва с пристрастяването ни към сладичко

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #81 -: Ноември 12, 2017, 05:56:44 pm »
А, кога са започнали?
NASA-Solar Eclipse

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #82 -: Ноември 13, 2017, 06:19:19 am »
Благодаря Ви!
Happy58, много си права, действително е така. Усещам, че само истините до които аз стигам имат някакво влияние върху целия процес. Относно чуждото авторитетно мнение- еми не е нарочно, но когато отидеш на "специалист" и установиш, че знаеш повече от него... някак си как да го послушам? Аз зная, че това ще отмине, гледах и съвпада на Сатурн с ЮЛВ, гледах и Урановата опозиция, зная, че съм в хроничен стрес и прочие, но все трябва да има ключ от палатката, стига да разбера какво не правя или какво правя прекалено.
Това, че държа на своето не го разбирам. Може би е в дадено отношение, но към момента не откривам къде съм запънала като магаре на мост. Може би вървя срещу желанията си и това ми се отразява, но в днешно време всеки прави жертви.
Лятото проблема беше отшумял, но като тръгна Уран ретро и с пълна сила се почна пак...
Благодаря на всички включили се!
Допълвам си поста с нещо, което ми хрумна на път към работа:
Замислих се, възможно ли е това да е някаква борба мужду СЛВ и ЮЛВ? защото като си смених работата, т.е. катеря се по СЛВ и някак си миналата година се очерта по-ясно трасето, точно в този момент започнаха проблемите, та до момента. Аз си го обяснявам сякаш ЮЛВ иска да ме "прикове" вкъщи, защото при наличието на тези проблеми е много трудно да работиш в екип (както е в моя случай), много по-лесно е да се откажа и да напусна, отколкото всекидневно да съм на тръни и да пия шепа хапчета, за да притъпя поне шумовете...
« Последна редакция: Ноември 13, 2017, 09:25:15 am от rodopis »

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #83 -: Ноември 13, 2017, 01:56:16 pm »
rodopis,

А дали е установено, че е панкреасът? Оттам минава и дебелото черво.
Пробвала ли си с пробиотик, допълнителен прием на ензими? Изследвала ли си дали не е алергична непоносимост? А преди началото на този проблем имала ли си някаква конфликтна ситуация, при която да си изпитала гняв засягащ твоята територия?
Основният ми проблем е, че работя за пари, не за кеф.  :) Това ме товари много психически и година след година става все по-зле. Установявам, че вече чувствам, че животът ми протича под формата на задължения- прави това и това, последващо от форма на ограничения- не яж това и това, не прави това и онова...
Не ми е свободно... Уж се водя по СЛВ- нали там е насоката, но може би греша направлението, по което съм поела. Скучно ми е. Казват ми, че съм специалист, но на мен ми е скучно. Искам да се занимавам с други неща, та дори и нещо свое. Мога да работя много и работя много, но искам да се чувствам щастлива с това, което правя. Имам страхове, че ако направя завои и "пробвам" нещо друго, може да се отклоня от посоката на СЛВ и да стане по-зле. Все пак не мога да пренебрегна и финансовия въпрос.  :(

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #84 -: Ноември 13, 2017, 10:19:10 pm »
Родопис :)
За четвърти път-пробва ли с пробиотици?

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #85 -: Ноември 14, 2017, 06:53:49 am »
Papy, изпила съм тонове от най-добрите на пазара, че и продължавам да пия.
 В събота мисля да ида отново на преглед, този път при коремен хирург. Вчера една приятелка, която е Кине, ме опипа е твърдо заключи, че това идва от левия бъбрек. Според нея правя криза, бъбрека прави "контракции", които съответно притесняват червото. Понеже аз нямам други оплаквания освен тъпата болка като схванато и проклетият шум, според нея не става думи нито за СРЧ, нито за панкреас и прочие. По принцип си имам проблеми с бъбреците, но не съм очаквала от бъбрек да дава отражение в черво...

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #86 -: Ноември 14, 2017, 07:50:01 am »
Жалко, толкова се надявах да кажеш не
За бъбреци има билки, и за къркорене има билки, щом не е нищо сериозно, сменяш работата, вариш чай и чакаме. Сигурно и друг път съм писала, най-прост ментос може да свърши работа за конкретни 5 минути.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #87 -: Ноември 14, 2017, 09:30:34 am »
Чай? вероятно вече съм станала половин фитотерапевт :D нон стоп съм с билките... Иначе за шумовете само Нексиум ме спасява, поне ги потушава, не минава от друго, адски сконфузено се получава, особено на работа.
За смяна на работата съм мислила, но откровено си признавам с пустия му СЛВ, че ме е страх да не оплета нещата. Аз ако я сменя искам да е в друго направление пък 10 години наливам в това- типичен пример ще бъда за всички, които след 30-та си година правят завой и започват нещо коренно различно. Въпросът е, че не мога да си го позволя, все пак имам отговорности и към други хора. Затова се надявах да премине, премине, а и не разбирам, не виждам логика- ако си следвам СЛВ и правя това, което картата сочи, защо ще ми праща изпитания със здравето? Аз затова по едно време си мислех, че това е проява на ЮЛВ, особено сега като го гази Сатурн- един вид ме "приковава" да стоя вкъщи т.е. да се върна по ЮЛВ. Но колко дълго може да продължи? И дали е това или си е плод на моите фантазии. Според мен ако човек върви по картата не би следвало да усеща такива неразположения, напротив.
Иначе зная, че всякакви вътрешни неудовлетворения се отразяват точно на черва, стомах и бъбреци. Това е психосоматичен проблем, който не се регулира съзнателно.

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #88 -: Ноември 14, 2017, 03:28:15 pm »
ами там е работата, че и аз не зная какво точно представлява СЛВ в 10-ти дом. Аз го разбирам като да правя кариера, а за да правиш кариера трябва да е в една област(така си мисля аз). Навремето когато се ориентирах към нея ми трябваха пари и то доста, още в началото не ми беше "на сърце", но си казвах: "нали съм добре платена, трябва да гледам рационално, а не емоционално", щото с толкова вода в тая карта, толко емоции- заблуждават ме, си казвах аз и все си мислех, че в обозримото бъдеще нуждата от определен месечен доход ще поспадне. И така отперих 10 години в една област, която е тежка, аналитична, скучна, еднообразна, сухарска. Аз съм по същество креативна личност, духовит човек, обичам си свободата, не мога да стоя на стол над 9 часа (а го правя вече 15 години! – каква воля)и много обичам здравните теми (Асц Дева) чета много за източни системи на лечение и много ме интересуват нетрадиционни практики на лечение, холистична медицина и прочие. Всъщност бих била най-доволна да си имам свой център за лечение тип Аюрведа и т.н. с цел да помагам на хората. Аз и сега помагам на хората, защото човек като мине през 100 неща и трябва сам да си помогне научава много (а аз чета ужасно много, непрекъснато) и те са доволни, защото действително здравословното им състояние се подобрява, но не мога да помогна на себе си  Мисля, че всеки се сблъсква с това.
Та относно СЛВ, макар и в близнаци, не ми е ясно дали трябва да е кариера в една област или може да сменям, сменям (близнаци) докато си намеря моето място. Но тук има уловка, че близнакът си  е такъв подвижен, все му се струва чуждата трева по-зелена (разбирай друг тип работа) и не зная, не мога да предвидя какво би станало ако рискувам. Ще съжалявам ли? Каприз ли е това? Организмът ми казва ли ми друго или е изпитание? Въобще на прав път ли съм, не съм ли? Хаосът е голям. Освен това тоя възел в 10-ти дом е съпътстван с големи отговорности и аз съм твърде отговорна, за да пренебрегна хората около мен т.е. да ги лиша он комфорт, за да търся себе си и моето щастие… хлябът е с пари все пак  Наясно съм, че ако рискувам в частен бизнес имам поне 2 гладни години, а не се считам за такъв бизнесмен, че да натрупам капитал още със старта….

rodopis

• Sr. Member
« Отговор #89 -: Ноември 14, 2017, 04:29:05 pm »
Те се издържат, но една промяна в моя избор неиминуемо въвлича и останалите и съответно се променя атмосферата, няма как да е иначе. Освен това не мога да преценя риска. Свикнала съм да преценявам риска и в момента ми е трудно да предприема действия без да зная до къде ще ме отведат. Предстоят ми опозиции на Сатурн към стелиума в 10-ти дом, сега се мотае на края на 4-ти дом и не ми се струва подходящо време да напускам и т.н. Затова съм объркана, защото не очаквах да започне да ме предават органи/тяло и малко се обърках с теориите за СЛВ/ЮЛВ и т.н.  До момента считах, че следваш ли посоката би трябвало да се чувстваш по-добре, дори да оставим и чувствата, най-малкото да имаш здраве, за да си способен да гониш целите си...
« Последна редакция: Ноември 14, 2017, 04:35:35 pm от rodopis »