Автор Тема: Неаспектирани планети  (Прочетена 35930 пъти)

Radost

• Sr. Member
  • Публикации: 475
Re: Неаспектирани планети
« Отговор #90 -: Ноември 19, 2020, 09:10:41 am »
Ако не броим възел, моя Меркурий в Скорпион У1,2,10 е без мажорни аспекти. Не се сещам за нещо по-различно от други хора по тези теми. Това, което съм чела по въпроса, което знаете повечето, че е нужно транзит, прогресия, дирекция за да се задейства и няма модел на ‘поведение’ самата планета.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #91 -: Ноември 19, 2020, 12:09:58 pm »
Ако не броим възел, моя Меркурий в Скорпион У1,2,10 е без мажорни аспекти. Не се сещам за нещо по-различно от други хора по тези теми. Това, което съм чела по въпроса, което знаете повечето, че е нужно транзит, прогресия, дирекция за да се задейства и няма модел на ‘поведение’ самата планета.
Радост, сега задействан ли е от транзит?

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #92 -: Ноември 19, 2020, 12:11:06 pm »
Защо пък да не е МС, а трябва да е АС най-важната част от хороскопа?

Аз мисля, че доста хора се заблуждават по Слънцето и Асцендента.

Защото с Асцендента заявяваш своето присъствие тук на Земята по неповторим начин. Нещо ново е изгряло на хоризонта. Той е този, който определя спецификата, т.е. домовете. Медиум цели си най-видим с каквото там  е посочено. Тогава Слънцето свети максимално.  В астрологията има разлика между важно, силно, добро.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
« Отговор #93 -: Ноември 19, 2020, 12:12:28 pm »
Човек не е изолиран остров. В такъв смисъл никой не може да направи нещо абсолютно сам, защото е зависим от хора, обстоятелства, от конюнктурата. Те му помагат или пречат да стигне от точка А до точка Б. Напълно неаспектирана планета в буквалния смисъл няма, но пък есенциално и акцидентално силен Юпитер управител на асцендента, примерно предполага повече лекота и шансове в живота.
Значи все пак зависи от естеството на планетата. Едно е Юпитер, друго Сатурн не аспектиран, например в рак и у1.

Radost

• Sr. Member
« Отговор #94 -: Ноември 19, 2020, 12:17:15 pm »
Радост, сега задействан ли е от транзит?
тр. Слънце е под 2гр орбис до съвпад, тр. Сатурн около 2гр орбис до секстил и до края на деня и Луна ще направи секстил. Не бях видяла, докато не попита  ;D . Затова по-рано съм си поръчала козметика за лице от чужд сайт. Не бях досега.
« Последна редакция: Ноември 19, 2020, 01:01:46 pm от Radost »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #95 -: Ноември 19, 2020, 02:06:13 pm »
за неаспектиран Меркурий пише, че човек вероятно среща трудности при създаване на контакти, да бъде разбран- писмено и устно

В този ред на мисли, моят Меркурий не е неаспектиран и отчетения в астроком съвпад с Плутон У3 си е активен, много активен.
Странни са ми обаче тези, които никога и за нищо на света не биха признали чужди успехи/заслуги, а виждат в това все нещо незаслужено, дадено по втория начин, конюнктура, номенклатура, и... да им го тура  :-X

Radost

• Sr. Member
« Отговор #96 -: Ноември 19, 2020, 03:20:19 pm »
за неаспектиран Меркурий пише, че човек вероятно среща трудности при създаване на контакти, да бъде разбран- писмено и устно

В този ред на мисли, моят Меркурий не е неаспектиран и отчетения в астроком съвпад с Плутон У3 си е активен, много активен.
Странни са ми обаче тези, които никога и за нищо на света не биха признали чужди успехи/заслуги, а виждат в това все нещо незаслужено, дадено по втория начин, конюнктура, номенклатура, и... да им го тура  :-X
Да, била съм и неразбирана, но кой не е?!  :) Иначе със създаване и намиране на контакти нямам никакви проблеми. Дори, като че ли съм с привилегии, Слънце в 3ти дом.
Разбирам какъв тип хора визираш. Тъжно е, но това е вътрешно тяхно терзание. Може на подсъзнателно ниво да са недоволни от собствената си реализация и да им е трудно да признаят, че друг е успял повече. Често срещано е, но има някаква причина. Но пък защо и трябва?!  :) Човек трябва да прави това, което обича или да постига цели и успехи за собствено удовлетворение.  :)

Сафо

• Hero Member
« Отговор #97 -: Ноември 19, 2020, 06:26:09 pm »

Аз уважавам чуждите успехи и се възхищавам на хора,които се борят.След като печелиш награди,това означава,че си призната и успешна.Разбира се,че хората се интересуват предимно от себе си,малко са онези,които са емпатични,съпричастни и към успехи и към неуспехи.Такъв е животът,за съжаление.Ние сме тук за малко.

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #98 -: Ноември 19, 2020, 06:54:56 pm »

Кой е тоз дето не ти признава успехите/заслугите ? Аз ли ? Конюнктурата  ;D Замисли се защо се припознаваш по някакъв начин в написаното от мен и ми приписваш мисли, които се въртят в твоята глава. Защо ти нужно нечие външно одобрение, че правиш на въпрос, що някой не ти признава успехите/заслугите. Оправдаваш се. Гузен негонен бяга.
Аз имам мажорно неаспектиран У1 и споделих опит от 1л.1ч.

Другото си и философска основа на астрологията. Човек е част от цялото и цялото е съставено от отделни части. Всичко е взаимосвързано. Рождената карта, личната воля не функционира извън рамката, на инат на глобалното. Никой не е извън условия, обстоятелства, които му помагат или пречат. Благоприятни или спъващи.
Сега ако е да си чешем чувството за собствена значимост, хората като че ли са по-склонни да поемат отговорност за успехите и да ги отдават на Аз, Аз, Аз. Когато не им върви - другите пък са им виновни, не поемат Аз отговорност за неуспехите си. Малцина са тези, които биха признали слабост, неуспех, провал. Сакън да не се изложат пред комшийката  ;D
По заслуги не дават в живота.

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #99 -: Ноември 19, 2020, 07:03:48 pm »
Мда......мъжът ми има неаспектиран Юпитер,у1,у4 домове,натално е в скорпион,11 дом.Такава сила и мощ няма.Справял се е сам цял живот и е постигнал много,без чужда помощ.

Сафо, може ли да споделиш какъв е неговия управител на асцендента. Управител, аспекти. Дневна или нощна карта е. Има ли есенциално изразени планети - на трон, екзалтация, взаимна рецепция от някакъв тип с есенциално силна планета. Ако има такава кои домове от рождената му карта, тя е триплицитетен управител. Акцидентална сила - ъглови планети, които са есенциално силни.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #100 -: Ноември 19, 2020, 09:13:26 pm »
Замисли се защо се припознаваш по някакъв начин в написаното от мен и ми приписваш мисли, които се въртят в твоята глава. Защо ти нужно нечие външно одобрение, че правиш на въпрос, що някой не ти признава успехите/заслугите. Оправдаваш се. Гузен негонен бяга.
Аз имам мажорно неаспектиран У1 и споделих опит от 1л.1ч.
не мога да мисля когато съм гладна  :D и не се оправдавам, защото не се чувствам виновна, още по-малко пък гузна, че да бягам, а и от себе си не мога да избягам, защо да се потя?  ;D
Не ти знам У1, нямам спомен да съм ти виждала радикса- май не си го споделяла, юни също  :)

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #101 -: Ноември 19, 2020, 10:34:34 pm »
есенциално и акцидентално силен Юпитер управител на асцендента, примерно предполага повече лекота и шансове в живота.

Не съм съгласна с това.

Имам Юпитер в 1 дом в съвпад със Слънцето, т.е. казими, в овен.

В живота си съм имала 1001 трудности и то от невръстна детска възраст, съпроводени с доста травми... Без борба и лична воля, нищо не се е случвало или идвало на готово.
Не се жалвам, нито оплаквам, нито пък искам да споделям, защото никой не е длъжен да влиза в моите обувки, за да ме разбере...

Силата ми е идвала от вярата и тихите ми разговори с Бог!

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #102 -: Ноември 19, 2020, 11:17:50 pm »
Ти се съгласи ;) Сама го каза "Без борба и лична воля, нищо не се е случвало или идвало на готово" С такъв Юпитер и управител на асцендента, в Овен, си се "уредила". Твоите "весла" в живота са марсови. Да бъдеш войн. Поставена си в среда, която предполага борба, лична воля, вяра.
На никой животът не е цветя и рози. Трудности има всеки. Не си единствена, но това че имаш силен Юпитер, може да дава възможност да превъзмогнеш трудностите.
Иначе всяко нещо си има цена, която плащаш. Дори и наглед наготовото.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1919
« Отговор #103 -: Ноември 19, 2020, 11:31:00 pm »
Тогава това става излишно -

Цитат
повече лекота и шансове в живота

starinthenightsky

• Hero Member
    • Beauty explorer
« Отговор #104 -: Ноември 20, 2020, 12:40:55 am »
Това е общия случай за един изгряващ Стрелец. Ако няма някой друг фактор, един изгряващ Стрелец е отворен за възможностите, които му предлага средата. В зависимост от знака на Юпитер и шансовете.
Романтика, а ти си изгряващ Овен.

Сафо, не е неаспектиран. Има полусекстил със Слънце.