Понеже видях, че сте обсъждали квадрат на Сатурн към Меркурий, имах такъв миналата година, Сатурн от 4д ми квадратеше Мерка У1, у10 в 1д- скандали с членове на семейството около имоти, разклатиха ми се нервите здраво, което ми срина имунитета, последваха на няколко пъти вируси, косата започна да пада, но и това мина... Решенията (намисленото) тогава от мен, във връзка с продажби на ниви, къща, не се реализира и сега отчитам, че е било за добро, щеше да съм на загуба.
точно се е проявил-разногласия,конфликти между поколенията-сатурн/възрастни/ и меркурий/по-млади/родственици по тр.му в 4 дом-темите са наследствени имоти
при карето трудно върви комуникация,както и постигане на каквито и да е договорености, удоволетворителни и за двете страни,пълен провал
безпокойството и тревогите,носещ този асп. е ударило и здравето ти пак по меркурий у1 в 1,сатурн у6
Сатурн и Плутон в твърд асп.към лична те поставят пред свършен факт, приемаш или не,просто нямаш избор,ако приемеш,поне няма да ти съсипе здравето,мрачната им изява е депресията.Както подчертава Ерин Съливан в книгата си «Транзитите на Сатурн», гръцката дума «hamartia», превеждана като «грях» , всъщност означава «трагична грешка» и като термин идва от стрелбата с лък. Първоначалното й значение буквално е «да не улучиш целта». У всеки човек има качества, символизирани от Сатурн, които му създават трудности и проблеми, пречат му да «улучи целта»
Транзитите на Сатурн са склонни да намалят това, което е прекалено в нашия живот, било прекалена гордост в някоя област на живота, излишна активност, прекалена привързаност, излишна зависимост или дори прекалена (т.е. необоснована)вяра,завишени очаквания
на някой карето тр.сатурн/меркурий донесъл ли е безработица, недоволство от колегите и от работната среда, неудоволетворителна работа-тежка,отговорна,с голям обем,но не добре или ниско заплатена или да е решил да напусне такава,дори и с цената на безработица,но да се махне от тежкото бреме,ежедневие,донесъл ли е промяна в начина на мислене,или събития в работата да поставят под съмнение нечия компетентност,или да ви наложат преквалификация