При мен този цикъл започна върху нат.Слънце - У6 в 10 дом. Проявлението е в 2 посоки - едната е свързана с физическото тяло (Слънце), грижата за външния вид (Венера) и времето - Сатурн - като антиейдж процедури. Не в смисъла "Време спри", а по-скоро грижи, съобразени с възрастта, нищо драстично, по-скоро консервативно. Другата посока е отношението към парите, ресурсите, с които преминавам през времето - отрезвяване и реалистичен поглед - колко голяма е чергата, на която се простирам, какво мога да заделя за черни дни, как да си оптимизирам харчовете. Цикълът започна на 1-ия градус в Козирог, Сатурн бе доминиращ и структурираш и Венера бе послушна и разумна. Послушанието й бе възнаградено от посещението на Юпитер в обителта на нат.Венера. Консервативният ми подход бе подпомогнат от неочакван бонус малко наследство - съвпаът на тр.Юпитер с нат.Венера - У2 в 8 дом. Сумите са много малки, но и такива за мен са от значение
Сега при кулминацията - се чувствам удовлетворена от постигнатото по двете направления
.
Тригонът през юли, ще бъде от 6 дом за Венера и 10 дом за Сатурн. При мен ще направят бисекстил към Парс Фортуна и Уран в 8 дом. Очаквам да има печат върху работа/кариера/доходи. Точно в този момент - тр.Меркурий съвада с нат.Луна в 6 дом и квадратират нат.Венера. Може да има промяна в договор, в работата, които за момента да ме жегнат, но в дългосрочен план да дадат добра перспектива. Също така нодалната ос, Марс и Луната ще ми квадратират нат.Уран ... ще ми дойде леко изневиделица.
Квадратурата ще се случи малко преди СЗ през август - върху Луната ми в 6 дом ще е зависнал ретро.Меркурй + Слънцето и Луната. Тр.Венера ще е в разходящ секстил с нат.Сатурн и в квадрат с транзитния. Отново вниманието ми ще е насочено към работа и доходи.