Автор Тема: Цикъл Марс-Юпитер  (Прочетена 43812 пъти)

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7613
Re: Цикъл Марс-Юпитер
« Отговор #135 -: Октомври 25, 2023, 10:46:14 pm »
Марс съвпад Меркурий на К5 (където е и нат. Плутон за мен) и отсреща на к11 Юпитер...Мммм и се чудех защо и аз ще избухна тия дни. Положението е много нажежено.
Цял цикъл на к5.Това е дом на любовта,децата,спорта,изкуствата и тем подобни чудеса-недей избухва. :)

Лисана

• Sr. Member
  • Публикации: 430
« Отговор #136 -: Октомври 25, 2023, 10:59:39 pm »
Сложно е за обяснение. По някое от петодомните теми имам малко крайно мнение, което Марс и Меркурий (голямата ми уста) няма да оставят недоизказано. Околните инакомислещи пък сякаш нарочно се бутат в личното ми пространство с претенциите си и става Кербала  :-[ например съм на ръба да се изнеса от блока ни. Само мога да си мечтая за изкуство, любов, красоти.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #137 -: Октомври 26, 2023, 08:40:10 am »
На 1 май тази година е имало долен съвпад на Меркурий на 11 телец.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

crazylady

• Full Member
  • Публикации: 105
« Отговор #138 -: Октомври 26, 2023, 10:44:35 am »
И двете ми деца са с натален съвпад Марс/Юпитер в 4 дом, нощни раждания. Какво "съвпадение"! При едното съвпадът е в Стрелец, с управител Марс. Сегашната кулминация е точно в/у оста АС/ДС. Питането ми е, фазите на цикъла винаги ли са важни или само когато активират определени точки?

Сафо

• Hero Member
« Отговор #139 -: Февруари 26, 2024, 04:08:20 pm »
Падащ квадрат Марс от водолей с ляв аспект към Юпитер в телец ,10*

Сафо

• Hero Member
« Отговор #140 -: Август 02, 2024, 06:49:12 am »
Предстои нов цикъл Марс/Юпитер на 14.08.24г.в 16*на знак Близнаци,като диспозиторът Меркурий ще е ретрограден и в 0*на знак Дева.Сатурн е с ляв квадрат към цикъла,Луната върви към опозиция.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #141 -: Август 02, 2024, 11:14:33 am »
Про мен ще се случи на градус от натален Марс и ще активира опозицията Марс/ Нептун 12/6 дом.
Марс ми е У11, около датата ще правим приятелско събиране, да видим това ли ще е или друго.
Знам, че няма да е лесно, предстои ми дълго дежурство с много отговорности, както и да се оглеждам за нова работа.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #142 -: Август 02, 2024, 12:03:54 pm »
Доста горещо ще става или ще се защитава, около кауза, проект, които са заложени в цикъла им. И двете планети са във фаза,  когато са все още напористи, решителни,  жизнени, ангажирани с публични изяви, за които самоотвержено да налагат свободи и права. В знак, където нямат достойнства и зависими от Меркурий, който има достойнства, но е в период, когато няма кой да ги забележи. Сатурн също има тук управление по триплицитет и натиска цикъла с квадрат. Марс/ Юпитер са по средата между Меркурий Дева и Сатурн Риби и всеки бърз транзит в подвижните знаци ще провокира дебати, раздразнителност, неуместна упоритост и абстрактни понятия, далеч от фактите. Малка е вероятността на започнатото в този цикъ да има резултати с изразена перспектива и значимост. Интелектът и уважението към другите са ключа към по-добрата и полезна изява в следващите 2 г. При ангажиране на главните оси в годишна, сезонна или годишна рождена карта се провокират  заболявания по въздушно-капков път, неразположения от храна, кожни такива и проверка как циркулира кръвта в тялото, артериите, вените. За да се задържи правото, справедливото, ще трябва да се работи здраво. Ето го и времето на лечителите, духовните съветници или водачи, времето на надарените мистици/ Юпитер и Сатурн са във фаза, която подпомага тези им качества/.
В такива моменти, личности, които са откъснати от света, заемат публични позиции. Учители и ученици са една от водещите теми. Благоприятно време за индивидуални търсения. В личен план, сферите, които са активирани от текущия цикъл е препоръчително периодчно да се проветряват, да имат нужда от чист и свеж въздух, идеи, дихателни упражения и поне едно изкачване на голяма височина или позиция. При акцент Въздух, Меркурий, Сатурн, на ниво физиология повече овлажнители и естествени масла, както и подобна такава храна.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #143 -: Август 03, 2024, 04:23:57 pm »
Новият им цикъл при мен е в 10д., секстил Юпитер и тригон Венера, които натално са в опозиция.

julia

• Sr. Member
  • Публикации: 272
« Отговор #144 -: Август 12, 2024, 12:16:50 pm »
В точен съвпад с ИЦ и натален Сатурн,тригон с Уран и секстил със Слънцето.Някой има ли някакви идеи за проявление?Купих си нов апартамент в началото на тази година,така че нов дом отпада.Юпитер ми управлява 1 и 10 дом.Да не остана без работа или пък някакви здравословни проблеми :o
« Последна редакция: Август 12, 2024, 12:20:29 pm от julia »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #145 -: Август 13, 2024, 04:39:54 pm »
Цикълът задейства нат.Луна при мен,Сатурн от риби я квадрати.
В близките 2/3 години ,проблеми с жени,майка,свекърва,но и здравословни при мен са вероятни.
Луната е в 1ви дом и упр.3-брат,съседи,пътувания...в непрекъснато движение съм и без това,ще ми дойде в повече.Надявам се сделка/договор да се осъществи по някое време,да събирам наем от помещения.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #146 -: Август 13, 2024, 05:08:00 pm »
При мен е в 11 ти дом точен тригон с десцедента и опозиция с наталния Нептун в пети. Цикълът ми е и в лунара за месеца, като с транзитните Венера и Сатурн става почти голям кръст 2-8 и 5-11 дом.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #147 -: Август 15, 2024, 05:42:16 am »
Не съм привърженичка на циклите, освен може би на участия от поне двама от Юпитер нататък.
Но имам проявление. Случва се в 3 дом и след като от 05.2016 нямахме телевизор вкъщи, нещо голямо и гадно се появи отново. Това не ме радва и в съвкупност от прекомерен допълнителен стрес и напрежение, сега не влизам в стаята с билборда. Отбягвам и купувача му.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #148 -: Август 15, 2024, 11:00:51 am »
Цикъл Марс/Юпите е свързан с каузи, инициативи, които имат отзвук навън, в  обществото. Комбинацията им не се интересува от  битови и лични драми. И двете планети са обърнати навън и това е видимо  в глифа им. Но, ако ползваме енергията, която се отделя,  при взаимодействието им,  за лични цели и ежедневни задачки, тогава тялото реагира със симптоми характерни за Марс - обриви,възпаления,  наранявания, киселини; Юпитер- загуба на талия, олесяване и т.н.
Всеки цикъл на Марс-Юпитер в съотвения знак е важен за дома, който активира,  защото не на всеки 12 г се срещат в един и същи знак или в рамките на един човешки живот, може би 2 пъти.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
« Отговор #149 -: Август 15, 2024, 02:52:21 pm »
Рени,щом цикълът е важен за дома,който активира,означава ли,че ще е по-изявен,когато активира ъглов дом?
През 1989г.двете планети са се срещнали в 0*на близнаци,повечето от нас са свидетели на промените ,които се случиха в световен план.
Сега,понеже Сатурн активира с ляв квадрат,може би ще има основание за тревога заради маймунската шарка.
« Последна редакция: Август 15, 2024, 02:55:41 pm от Сафо »