Марс Стрелец, в 1-ви дом, в нощна карта, готов да стане ретро по прогресия, 135* Сатурн, секстил Уран/Юпитер, дясно каре у7/10 Меркурий- като малка се биех, падах, вечно ранена и случваща се на инциденти, но средата (ИЦ Риби, Слънце в 4ти, Луна/ Сатурн/Венера, у4-ти в 10-ти) и най-вече прозорливостта на мама е помогнала да канализирам енергията му, защото имам тази възможност- още от 1-ви клас бях записана да спортувам , на поне 5 кръжока, много игра на улицата, вкъщи песни, танци, да разказвам как е минал денят ми, карти, табла и други занимателни игри и в 20:00 ч бях в леглото. В 6 клас вече не се биех, ръководих и класа, и спортния отбор, занимавах се с културно-масова дейност, вкъщи рисувах и имах дъска, на която имитирах , че занимавам ученици( нямала съм кукли). И досега говоря открито, т.е. агресивно, но мога да се владея и да овладявам ситуация, обичам да се съревновавам и да съм първа, и се боря за това, но без да спъвам противника-тук няма толерантност, това е двубой, без значение дали е словесен, спортен или друг тип. Не обяснявам защо така съм действала, отивам и си вземам желаното- знам как и мога. Съпричастна съм с хората, които говорят за агресията, а не знаят как да си извоюват място в света и често им помагам, но ако се правят на жертви, си ги оставям сами да се научат да плуват, да пляскат с вода в уста. Започвам "битки", защото имам нужда от такива (Луна в Овен), но няма да стана да се бия, да нападам, заради спорта. Обикновено се смея, когато някой има затормен Марс, а тръгва да се бие с мен, като японско петле, аз знам, че ще го победя, но заради Слънце в Риби му позволявам да си изкаже монолога, но тези с добре Венера, са и с добра стратегия- интересни са ми за схватка. Знам, че притежавам вътрешната сила да овладявам външния свят, благодарение на наталния си Марс и това не става като не излъчвам агресия, благодарение на нея
решавам и имам
волята да постигам целите, като посещавам курсове, образовам се, влизам в конфликтни ситуации, преодолявам трудности с времето . Когато Марс транзитира през даден дом, според това кой е вътре, може да съм гневна, упорита, да имам проблеми със стомаха, да усещам чувство на безсилие, но ставам и се боря, усещам как тази сфера има нужда от оживление- ето сега транзитно ми е в 12-ти дом, активно сънувам, помагам и съм повече в услуга на другите,но и метаболизма ми е забавен, трупам килца.
Марс показва какво можем да развиваме повече, което искаме или можем да станем, а това не се случва без агресия, като последната не е мръсна дума, Който иска нека да си я складира в килера, да избягва пряката конфронтация и после да обяснява как всички го мачкат, как е разочарован, че не го забелязват с уменията и постиженията му и как не му пука,- дрън-дрън. Марс е воин и не е уместно да го кастрираме, правейки от него Венера, в противен случай има последствия, за които много от списващите тук споделят ?