При мен попада в 1 дом. В съвпад с дир. Венера/У3,8 и на 2°11' от нат. съвпад Слънце У6/Юпитер У10. Прогр. Луна ми е на ИЦ, а прогр. Марс на 0°07' от съвпад с ИЦ
Новолунието утре - 9°03' близнаци попада в мой 3 дом.
На точния съвпад на тр. Марс с нат. съвпад Слънце/Юпитер в 1 дом, който активира и нат. квадрат с Уран/12 и Нептун/У1 ходих на много важен изпит.
С ретро Меркурий очаквах да има някакви неразбори...
Започна по-късно от посоченото време. Слънчасах от чакане. Един от въпросите го нямаше в конспекта, но никой не реагира.
Хванаха преписвачи и публично ги гонеха. След 3 ч. писане и 1 ч. чакане за резултати. Оказа се, че работата ми е проверена от възможно най-кофтия профи. Реших да проявя смелост, въпреки кофтия ми период и да се явя на устен изпит за повишаване на оценката. Бях единствената. Понесох пренебрежително отношение в началото и насмешка. Изпитващите бяха общо 5, 4 от тях не искаха да ме пуснат, но председателя на комисията каза, че писмената ми работа е била за по-висока оценка, и че не иска да му тежи на съвестта, че не съм пусната на устен изпит. Предупредиха, че мога да тръгна рязко надолу и да се наложа да се явя отново. Е, казах им, че аз знам какво знам и че заставам зад знанията си, и ще поема риска
(сега като се замисля не знам как имах тази смелост да го кажа това, като се има предвид, че съм пред професори с доста опит и винаги могат да ме затапят) До последно мислих, че няма да успея и че ще ми хвърлят писмената работа в коша, и ще трябва да ходя отново на изпит.
Накрая ми казаха, че не са виждали през последните години толкова убеден в себе си студент. Не мога да повярвам, че успях.