Здравейте съфорумци,
Не веднъж съм казвала,че я обичам и същевременно астрологията ми е непонятна, над 15 г чета и нищо,книги на Линда Гудман и на кой ли не не четох,във форуми,в безброй интернет страници,но ц, всичко ми се изпарява от главата и има нещо хаотично в нея ,което може би ми пречи да я схвана. Много харесвам интерпретациите на Хули Леонис, мисля,че доста ги разбира нещата този човек. Та от него бях чула,че Сатурн води със себе си събития, Юпитер променя енергетиката.А какво правят другите планети? Знам им значенията,знам и домовете, знам и аспектите ,използвам зет 7, но до там.Гледам спектите и нищо.Например транзитен Нептун в квадрат с Сатурн, какво трябва да значи, Предполагам Нептуна нещо предизвиква Сатурна ми, ама не мога да си го преведа. Има ли някой желаещ сред вас ,който да ми обясни като на олигофрен как да си тълкувам хороскопа.Разбирам прекрасно че това не е детска книжка,че да ми я разкажете,но може би ако някой ми каже, първо гледай това,после онова, Нептуна прави това,Марса онова. Предполагам и на други ще е полезна,а и току виж спести теми от невежи като мен. Благодаря ви.
Ще ти споделя моето мнение по въпроса - всеки човек е уникален, приема и обработва информацията по свой си начин. Но е хубаво да знае и за
какво му е тази информация - какво ще прави с нея. Според мен, щом астрологията е почукала на вратата ти, е добре да си изясниш, защо - за да знаеш, че съществува, да ѝ повярваш и да се довериш на астролог? Или за да придобиеш повече знание за собствено ползване? Или защото с нея ще можеш да си общуваш във форум? Или ще отидеш по-далеч - чрез форум, курс или нещо друго да я изучиш? Всеки има собствен начин и цел да обработи това, което идва в живота му.
Няма как в един форум някой да ти даде рецепта - това е толкова необятна наука, че прасто няма физическа възможност за това. Звучи егоистично да искаш такова нещо (не се засягай).
Изхождайки от картите ти - астро+цифри - тази наука влиза в живота ти, за да разбереш, накъде е пътя ти, какво да направиш, за да си в правилната посока. За тази цел от твоя страна се иска работа .... много работа, упоритост - имаш 11дом+Сатурн в дева, Козирог в 3 дом.
Чисто практически - задаваш въпрос "откъде да започна" - взимаш 1-2 книжки, повечето са в нета (форума), сядаш и започваш да учиш, да повтаряш едно и също, докато го запомниш. Ако нещо не ти е ясно, питаш - но по малко и на стъпки. После преминаваш нататък. Докато намериш отговора на въпросите си. Това е процес, не следствие.
Ти какво правиш - 19 + Нептун/Слънце в Стрелец - искаш всичко веднага, сега, в цялостен мащаб, по твоите мерки, и ако не стане, се усещаш/чувстваш жертва. В чисто житейски план (извън ученето на астрология) - чувстваш се недооценена и недостатъчно възнаградена.
Самата тема епотвърждава това - дайте ми рецептата и между другото ми анализирайте транзита ...
Та като цяло, просто се вземи в ръце, седни си на дупето и смирено си свърши работата. А, и между другото - със сигурност имаш нещо като интуиция, която ти подсказва, но ти определено ѝ се дърпаш и не ѝ се доверяваш. Използвай я, за да ти покаже правилната книга, правилния курс, правилния човек във форума ..... правилната дата за нещо, което искаш да направиш.
Чисто астрологично - от 15г Плутон ти е нагазил 3 дом - няма оттърване от ученето - е, не че няма, ама другия вариант едва ли ще е по-приятен или лесен.