Автор Тема: Lot of Fortune & Lot of Spirit  (Прочетена 17760 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Lot of Fortune & Lot of Spirit
« Отговор #60 -: Февруари 21, 2018, 08:14:02 pm »
Защото не четете както трябва
По точките на Фортуна и Спирит не се определя характерът в смисъл на темперамент, доброта и т.н. Нито колко си болен-а кога може да имаш проблеми и с каква виталност идваш. И ако пише, че е проблемна, значи няма да си спортист номер едно 15 последователни години. Каквито не са и никои от нас (може би трябва да изключа акрукс, тя май си пада по спорта :) )

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #61 -: Февруари 21, 2018, 09:02:38 pm »
Попаднах на много интересно обяснение, дано съм го разчела правилно.
Идеята беше, че ако Фортуна показва с какъв потенциал идваш на този свят, Спирит показва как го използваш и реализираш. Потенциал като виталност, сила, протекции.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #62 -: Февруари 21, 2018, 09:28:00 pm »
Мда, пише го в 4-5-я ми пост на 1-ва страница

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #63 -: Февруари 21, 2018, 09:30:43 pm »
При мен ЛФ е в терма на Юпитер, ЛС на Сатурн. ЛФ е секстил с Меркурий, ЛС е тригон с Луна, Сатурн и Венера, квадрат Плутон.
Марс е у ЛФ широк секстил с Юпитер у ЛС. Светилата ми нямат достойнства. Нямам силна енергитика, виталност, но бързо се възстановявам и използвам максимално появила се възможност, въпреки незавидната сила на планетите в хороскопа ми.
 Смятам, че съм надскочила  заложеното.

Папи, би ли ми посочила кои години би трябвало да са ми силни и ще споделя дали така е било. Благодаря, предварително.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #64 -: Февруари 21, 2018, 09:49:35 pm »
След 39, даже след 42

Рени

• Hero Member
« Отговор #65 -: Февруари 21, 2018, 09:54:34 pm »
След 39, даже след 42

Значи както споменах, при дирекция на ЛФ към ЛС. Явно имат някаква сила, влияние при мен тези точки, въпреки "не-силната" ми карта.
Благодаря. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Papy

• Hero Member
« Отговор #66 -: Февруари 21, 2018, 10:06:29 pm »
За каква дирекция говориш? Методът за Zodiacal Releasing from Spirit е описан на 1-ва страница, можеш да сметнеш и сама. Проблемът при теб идва от многото сатурнови терми, единствената по-силна планета се явява марс в стрелец (без достойнства), но в юпитерова терма, другите за късмет са в терми на заточен меркурий. Така че до тук само ти ако кажеш, че много не ти е провървяло в живота, бих повярвала
Всъщност луната май е в терма на венера, но тя пък заточена ретро със сатурн-туй то, дадено е да станеш стоик и философ-сатурн и меркурий
« Последна редакция: Февруари 21, 2018, 10:09:25 pm от Papy »

Рени

• Hero Member
« Отговор #67 -: Февруари 21, 2018, 10:23:14 pm »
Папи, знаеш ли как се чувствам наистина, не че не ми  е провървяло, а че има предел, граница до къде мога да стигна. Това го усетих още в училище, когато решавахме текстовите задачи, знаех отговора,или не знаех теоремите, а решавах задачите а  не знаех как да стигам до отговорите, сякаш мозъка ми има предел на възможности. Така  е и с всичко, което съм започвала без значение, дали е в личен, професионален, обществен план. Обяснявам си го с това, че нямам планета с положителни достойнства, повечето са перигрин, нямам лек аспект в картата,  по Светилата нямам  виталитет.
Може да живея и в заблуда, но не гледам на живота си като на "невървене", само това че съм "ограничена" ме дразни, може би трябва да приема, че толкова мога и толкова трябва да ползвам, а как ми се иска да е още нещо ? :)

По най-обикновена символична дирекция ЛФ на 42 г е съвпаднала с ЛС.

Papy

• Hero Member
« Отговор #68 -: Февруари 21, 2018, 10:37:51 pm »
Рени, трите важни по терми планети не са перегрин-венера, меркурий, сатурн; това е разликата, може да не стигаш там, където би искала, но със сигурност не живееш равно и посредствено
А тези древни методи позволяват точно това да се види за 2мин и без да е човек в настроение и кондиция/интуиция.

Рени

• Hero Member
« Отговор #69 -: Февруари 21, 2018, 10:49:01 pm »
Папи, а защо има разминаване в термите, които аз имам за планетите и тези, които ти посочи ?
Виж как са при мен:
Слънце- Сатурн
Луна - Меркурий
Меркурий- Юпитер
Венера- Сатурн
Марс- Венера
Юпитер- Сатурн
Сатурн- Марс

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #70 -: Февруари 21, 2018, 11:28:43 pm »
Защото можеш да избереш по кои терми да работиш - тези на Лилли, на Бонати, египетски, на Птоломей, Бируни, Валенс. Има някои разлики при тях.
« Последна редакция: Февруари 21, 2018, 11:30:18 pm от starinthenightsky »

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #71 -: Февруари 22, 2018, 09:17:03 am »
Преди всичко гледаме управителите
И все пак-ако Спирит е поразена, зодиакално освобождаване се прави от Фортуна

При мен ЛФ е в телец, в 10-ти дом, в юпитерова терма. Дотук добре само дето без прецесия венера е в овен, в падение, в сатурнова терма. Не бих се определила за богата финансово.

За сравнение имам приятелка със сходна на моята домофикация, ЛФ също е в телец в 10ти, в юпитерова терма. Управител е венера в козирог, не добро положение, но венера е в собствена терма и в 5ти дом, нали там венера е в радост. Много, много добро финансово положение, постигнато около 40-тата годишнина.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
« Отговор #72 -: Февруари 22, 2018, 09:28:43 am »
Венера в козирог в дневна карта си е триплицитен управител

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #73 -: Февруари 22, 2018, 10:05:43 am »
Картата е нощна, всички планети с изкл. на марс (диспозитор на слънцето) са под хоризонта.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7612
« Отговор #74 -: Февруари 22, 2018, 11:06:23 am »
Слънце в терма на Сатурн,триплицитни управители Сатурн,Луна.Сатурн в телец в дом на радост,луна в близнаци ,в терма на Марс.Асц.в терма на меркурий.Той във водолей в собствена терма.
ТЩ в терма на Сатурн.ТД в терма на Венера.Сатурн във Венерин знак секстил Венера.
Според периодите между 30 и 45г мога да се реализирам успешно.Най-хубавите ми години бяха между 32 и 42г.
« Последна редакция: Февруари 22, 2018, 11:29:45 am от Сафо »