Сега ще погледна за една разтърсваща лИбов само по прогресии.
И тъй като при мен часът е прецизно ректифициран, работят като по часовник и аспектите с прогресивните ъгли.
Тогава е имало прогр. АС/ДС в тригон и съотв. секстил с прогр. Венера, по градус. Прогресивен меридиан в квадрат към нат. Луна, пак по градус.
Срещам го в началото на юни 2002, наистина много съдбовна среща. Същия ден е трябвало да се преместя в Кранево за 3 месеца сезонна работа. И някаква сила ме кара да си променя решението, почти се бях съгласила. Оставам и го срещам на гости при една приятелка, дошла от чужбина. Нещата се развиват поетапно, като в началото си мислех, че е невъзможно, и беше голяма драма. Срещам го за пръв път при прогр. Луна в 7 дом в секстил с нат. Сатурн, отношенията добиват интимна окраска, когато Луната се придвижва с 2 градуса и прави секстил с нат. Плутон. Аспектите на осите са същите, важат за цялата година. Беше сравнително кратка, бурна, обсебваща и проблемна връзка.
Гледам по дирекции на слънчевата дъга. Никакви аспекти на дирекционните оси. Ами то реално тия отношения не резултираха в нищо, бяха голямо разочарование и обеца на ухото. Имаше не толкова значими дирекции. Под значими разбирам нещо, което води до видими събития в социума, забележима промяна в начина ти на живот. Дирекционни Лунни възли в съвпад с оста АС/ДС имаше тогава, по градус. Дир. Уран в квадрат с Марс – връзката беше неустойчива и година по-късно се разделихме, когато дир. Сатурн направи опозиция с Марс. Раздялата не беше провокирана или инициирана от мен, беше поради външни обстоятелства и поради очевидна разлика в приоритетите с кандидат жениха. По примарни дирекции не знам какво е имало, но по слънчева дъга наистина е слабо отразена тази среща. Други връзки след него, оставили по-трайна следа, идват при по-силни дирекции.
При раздяла има точен квадрат между прогр. Луна и прогр. Марс – по градус. При това прогресивната Луна не прави аспекти с натални планети. Има и активна дирекция – точна опозиция на Сатурн към Марс.
В момента имам подобна прогресивна динамика – принц нЕма.
Прогресивен меридиан в съвпад с нат. Венера, след това прогр. АС ще е в тригон с нат. Венера.
В момента обаче имам и силни дирекции, така че не мога да разглеждам прогресията изолирано.