Рени, имам Нептун в 5-дом, Стрелец, на върха на т.н. talant trigon- секстили с Луната( съвпад ретрограден Меркурий) в 7- ми и Сатурн(съюзен с Плутон и Марс) в 3- дом. Търсих информация, за този вид тригон, но все на камък удрям. Би ли казала нещо по въпроса за характеристиката на такъв тип тригон?
ПП. Според мен при горната рецепция важен е и Меркурий. При мен е 3-та доминанта планета след свързаните Венера и Сатурн. 6- дом е на Дева с управител Меркурий. 2- дом е дом на Венера ( Телец), като реално там е Дева. Меркурий доколкото знам е силен във Водолей и има само добри аспекти.
Сатурн е тълкувана като тежка и трудна планета (пречки, болести, спънки, смърт мъчнотии, бавен прогрес според вложения труд и др, но обаче четох, че с Венера са приятели. Споделяш ли подобно мнение?
Поздрави
Бисекстилът (или двойният секстил) е конфигурация, състояща се от два Секстила, които изхождат от един източник. Свободните краища пък на тези Секстили образуват Тригон, между тях ъгълът е 120°. Или, три планети, две от които се намират в тригон и образуват към третата секстил.
Бисекстилът, за разлика от големия Тригон, се проявява дискретно, но се възприема по-силно. Той служи като амортизатор на житейските затруднения. Тази конфигурация включва в действие 3 планети и е носител на лекота, радост, оптимизация на житейските процеси. Човек с няколко Бисекстила превръща дори неуспешните ситуации в успешни, бързо излиза от всякакви затруднения, умее да се радва на най-малките благоприятни ситуации и не се отчайва при големи неуспехи.
В най-добрият случай Бисекстилът е защита, хармония, запазване на силите, но дискретно. Неговата проява е свързана с успеха, със стабилизацията на кризисните ситуации. Неговото действие не е натрапчиво и дотегливо. В най-лошият случай Бисекстилът определя мързелът, покварата, разглезеността, търсенето на лекомислени наслади. Може да породи снизходителност към собствените слабости и инстинктивни прояви.
Такава конфигурация показва как (чрез кои планети) и в коя сфера (дом) човек ще може да преодолее напрежението, силните противоречия, да се хармонизира.
Имайте предвид, че при трактовката е необходимо да се отчитат не отделните конфигурации като действащи сами за себе си, а да се преценяват всички конфигурации заедно.
При теб тази конфигурация ангажира психичните домове(4-8-12).
Съвпадът Луна/Меркурий благоприятства хората, които се занимават с писане.
Марс, Сатурн, Плутон пренасят влиянието си върху 6-ти дом, защото Венера им е диспозитор, а това оказва влияние върху избора на професионална ангажираност
Диспозиторът на Луната, Сатурн се намира в 3-ти дом, така Луната пренася своето влияния върху неговите дела, а там, тя е в дом на радост.
У6ти Сатурн в екзалтация в 3-ти, Венера у10-ти в 6-ти в рецепция със Сатурн-значи акцента при теб за избор на професионална заетост е добре да се движи между тези 2 дома.
Сатурн е приятел на Венера защото екзалтира в нейната обител, но Венера не е приятел на Сатурн.