Всяко мнение при стационарно-директен Нептун и ретро Меркурий в подвижни знаци е повод да се потвърди. Ако е имало съмнения по време на ретро периода на Нептун, който има отношение към 6-ти дом, сега след 28.12 . може да се потвърдят. В периода има дирекции към к8, К6, К12 към и от техните управители; ПР Марс е съвпад с К8, ПР К8 е бил активиран от стационарен Нептун месец юни и в следващите 4 месеца пак ще мине през него, Тр. Уран ще квадрита ПР Луна у К1, Профекционния АСЦ е в 4-ти дом съвпад с Венера у4 и Уран уК8; Транзитния Юпитер у 6 ще задейства квадратурата Сатурн у8 и Меркурий у12, ще направи тригон с Меркурий К12, ще спре със секстил към Луна у1 месец април 2019 г; Плутон ще спре с квадрат към Луна, а по натал имат съвпад. В период Слънце/Слънце, а нейното не е в силна позиция.
По натал : Слънце по-скоро приема ролята на Хилег, а Марс има най-много сила в знака Козирог, с тригон към Сатурн у Слънце и е в дом на радост. Сега Марс е този, който по дирекция квадратира Уран втори у 8-ми, п прогресия е съвпад с К8, ще транзитира през 9,10, 11, 12 домове , у на профекционен АСЦ, в момента държи прогресивна Луна, значи е във възможност и при наличие на неблагоприятна диагноза, в следствие интервенция, премахване на ненужното да оцелее (силно е задействан 8-ми дом).
Сатурн в тази карта е стационарен, фазов и неговите транзити ще са важни, цикъла Слънце/Сатурн януари е на 2* от Марс, което още веднъж потвърждава, че се налага промяна в ежедневието на натива, което ще се отрази на статуса й ( Марс у10-ти). Юпитер у 6-ти е сравнително добре поставен и сега ще транзитира през 6-ти дом, но не знам тази квадратура със Сатурн какво ще "освободи". Хубавото е, че ПР Луна в следващите 5 месец прави единствено сходящ тригон с Венера у4-ти, чак след 6 месеца ще направи следващия си аспект със Слънце тригон и квадрат ПР Юпитер у6. Сега януари тр.Уран ук8 ще съвпадне с ПР Луна, момента, когато нещо може да се обърне-как , може да споделите.
Има заложено по натал здравословни проблеми с по-сериозни последствия, но мисля, че Марс , макар и "зловредна" планета тук действа с добри резултати.