Рени, не съм мислела, че оспорваш и без това не е от голямо значение какъв цвят е била за мен, няма как да е в историята на астрологията. :012:
Другото е по-интересно, годината нали има 365дни и 12 месеца, всъщност вие затова ли пишете, че нещо не мога да схвана? :57:
И ако годината има 365 дни и се раздели на 13 месеца, то всеки месец ще стане по-кратък и няма да имаме 7дни- 5 работни и 2 почивни или ще махнат празниците.
И аз вече няма да съм maimunka 365 , a munka 365. Колкото повече се разширява, толкова се съкращава и времето. Разлигавих се много, но наистина не разбирам за какво е дебатът?
Как може с примери да се обясни, ясно е че познанията ми по астрономия липсват, но искам да се науча.
Wiserneuron, добре е написал че е хубаво да мислим за това доколко информацията, която получаваме е достоверна, но това нали може да го изследва всеки от нас, разбира се с астрономични познания и лични наблюдения какво се случва на небето. Но не разбирам къде е проблемът в изчисленията, защото всяка информация е дошла от някъде. То има спор, че Земята е плоска, но как и кой ще докаже това?
Не би следвало да е различно и при лунните календари годината се състои от 12 месеца, макар и по-кратка. Важни са Лунните и Слънчевите затъмнения и не е случайна тяхната цикличност, както на всички планети. Всичко се случва с причина и се повтаря, но никога по еднакъв начин.
"Меркурий има един от най-сложните глобални цикли, но всеки негов хелиакален цикъл се повтаря с всичките си подробности и особености на приблизително всеки 20 години (+/- няколко дни).
Венера има почти кръгла орбита и това предопределя нейния глобален цикъл като най-гладкия и правилен и състоящ се от пет слънчеви цикъла, които сумарно дават глобален цикъл от 8 години.
Марс е предизвиквал най-много недоумение у изследователите! Той има седем слънчеви цикъла, белязани от присъствието му на небето, когато е с най-голяма яркост, които сумарно съставят цикъл от приблизително 15 години.
Юпитер има глобален цикъл, съставен от 11 или 12 слънчеви цикъла, което дава глобален цикъл съответно с приблизителна продължителност от 11 или от 12 години.
Сатурн има глобален цикъл, съставен от 30 слънчеви цикъла, което дава глобален цикъл съответно с приблизителна продължителност от 30 години."
Ако се промени цикълът на Слънцето всичко се променя...