Сатурн е трудна планета (има си хас
), обаче всъщност има и много положителни качества.
Сатурн, поне от моя опит, е изключително справедлива планета! Каквото си изработиш, после си е твое и е стабилно. Да, става бавно, освен това може и да е много мъчително (целият процес), но после си е твое, сигурно е...
Въпреки, че съм страдала от тази планета, тя и много ми е помагала. Трезва е, дава ти една реална преценка.
Хората без силен Сатурн в картата понякога са ми много смешни как се мъчат и се опитват все по лесното да вървят, но накрая не им се получават нещата... Сатурн направо може да се погледне като благодетел :043: Просто трябва да се чака и да се бачка, и да се търпи на страдание и после идват хубавите времена - обирането на реколтата! С което се свързва Сатурн (и Сатурналиите).
При мен е поставен в 9-ти дом, ретрограден и в Риби, обаче въпреки че не е в най-силната си позиция, ми е дал много за академията - винаги ми е вървяло на ученето, мисленето, философските концепции и т.н. За разлика от много мои приятели за много неща гледам реално на живота и не се разочаровам излишно! Е, тази позиция дава и нощни кошмари, ама какво толкова :043:
Тригонира ми Слънцето + Луната и опозира Марс. Не ми е лесно, но накрая, въпреки трудностите, имам добър резултат.
Така че, да живее Сатурн! Хаха, това направо прозвуча като някаква ода...
Ето едно стихче, което според мен много точно окачествява Сатурн -
Мъчен човек - Дамян Дамянов