А кой е казал, че един политик заслужава да му умират децата?
Доколкото видях, по-горе се направи едно сравнение, при това доста адекватно.
Колко деца на средностатистически българи боледуват и умират, колко от тях са изнасилвани, прегазвани и убивани, а обществото остава безразлично? Колко от обикновените български семейства нямат възможност за животоспасяващо лечение, навременна профилактика и скъпи лекарства? И като се спомине такова дете, освен близките му и тези, които са го познавали, никой няма да се тръшка и да прави драма.
Аз лично не деля децата на бедняшки и богаташки, на специални и обикновени. Нито едно дете, било то на президента или на кварталния алкохолик, не заслужава такава тъжна съдба. И аз също не бих тръгнала да оревавам форума, ако се спомине дете на някой големец. Не защото от човешка гледна точка не мога да му вляза в положението и да разбера каква болка изпитва като човек, не като управник. А защото просто не ме докосва толкова. Докато смъртта на едно съседско дете би ме разплакала и ме е разплаквала, дори не е нужно да сме поддържали приятелски отношения с това семейство. Утре може да се спомине детето на някой популярен актьор, музикален изпълнител или друга известна личност. И медиите пак ще гръмнат, пак ще има Новина. Но няма да седна да плача за това дете и това не означава, че не изпитвам човешки чувства, съпричастност. Мъката и нещастието при всички са еднакви - и при бедните, и при богатите, и при плебеите, и при тъй наречения елит.