Преди малко по радио Пловдив говореше Г. Коритаров за това, че България не е желана дестинация за бежанците и поради този факт трябва да се замислим защо е така. Той твърдеше, че проблемът по-скоро е в нас, българите. Според вас наистина ли е така?
Лично на мен не ми харесват да идват тук, не заради друго, ами защото идват от райони с ниска хигиенна култура и болести, непознати в Европа. Нямам предубеждения относно цвят на кожата, религия. Подобно ми е отношението и към циганите, понеже много от тях, които съм срещал по улиците, се навират в контейнерите за боклук, а за мен това не е особено хигиенично.
Вие как приемате бежанците? Преди из Пловдив бях виждал билбордове с надписи "Обичайте бежанците! Те имат нужда от вашата помощ и подкрепа!". Преди в едно предаване се изказаха мнения, че българите не сме никакви християни, тъй като мислим най-напред дали за нас има (работа, пари и т.н.), а не за ближния, което било главна християнска ценност. В същото време обаче други духовни течения учат, че трябва първо да гледаме собствения си живот и жизнен път и да не се бъркаме в чуждия, което повече ме обърква.