Не е точно злободневна тема, но ако някой също се е интересувал или има опит - ще се радвам да сподели.
Днес за първи път се замислих по-сериозно за татуировка. Не заради модата. Ще бъде нещо доста лично - да речем, че за себе си съм решила да обознача преминаването от един етап към друг. Няма да я правя сега, а след поне година. Харесват ми японските хоримоно татуси - особено за ръкав. Или изображения на дева Мария в стила на италианските катедрали с кратки цитати от Библията. Само че цял ръкав ми идва малко в повече за жена засега, а тези стоят добре само, ако са големи.
Другото, на което съм се спряла е един мой си надпис по гръбнака - от врата до под плешките да речем.
Такааа...не съм религиозна, но съм вярваща. И не мога да подмина факта, че нито една религия не толерира татусите. Само за будизма не съм сигурна, но както и да е. Японците освен с позицията и причисляването към разни кланове, свързват татусите и с въздействие върху живота на човека, който ги носи. Пример: искаш да си силен и безпощаден - татуираш си тигър. Разбира се, не е толкова елементарно, но...в общи линии това е идеята. Обаче като потърсих още информация по темата попаднах на статия от руски лекар, който премахвал татуси. Ето откъс от нея:
Проблемът е в това, че когато човек си прави на тялото татуировка, все едно сам си слага, „печата на дявола" - своеобразен енергиен белег, който може да промени радикално както земния живот на човека, така и. неговото посмъртно съществуване. На заинтересованите читатели препоръчвам да прочетат „Тибетска книга на мъртвите", както и такъв паметник на християнската култура като „Митарствата на св. Теодора".
По време на прехода на границата на световете, душата я очакват редица опасности и пречки, а татуировките, направени приживе, в духовния свят са като белег, фар, привличащ същите тези опасности. Съответно животът след смъртта може да стане много по-плачевен при наличието на татуировка, отколкото без нея. Не става дума за самата татуировка - частиците мастило, набити под кожата, а за този информационен белег, който остава след нанасянето на татуировката върху тялото.
Двата свята са много тясно свързани помежду си и проникват един в друг, така че всички промени във физическия свят непременно предизвикат съответните промени в света X. С нанасянето на рисунката върху тялото човек сключва договор с лоши сили. Резултат от проявата на този договор може да бъде илюзията за рядък късмет, материално благополучие в даден момент.
Татуировките могат да бъдат отстранени и по този начин да се развали „договорът". Но тъмните сили не са доволни от такова развитие на нещата и с човека започват да се случват странни неща. Обстоятелствата се стичат така, че пациентът започва да отлага операцията - има спешна служебна работа, свършили му парите, разболява се или се появяват травми. В такива случаи, когато човек реши да премахне татуировката, животът му така се усложнява, че за самата процедура не остава време. Понякога се събират около двеста такива случаи, т.е. почти всеки втори пациент. Но това е само първата линия на защита на тъмните сили.
Какво се случва, ако човек си махне татуировката
Ако някой все пак продължи да упорства, очакват го още по-тежки изпитания. Например при пациенти, които бяха започнали редовно да отстраняват отделни малки фрагменти от татуировките си, загинаха единият или и двамата им родители. Около петнайсет човека се разведоха и отложиха процедурата за неограничен период от време. Петима се разболяха сериозно и също преустановиха работата. Други двама изчезнаха. Страшно? Може би не си струва да се отстраняват татуировките? Oпиътт показва, че този извод не е правилен! Ако мистичните сили са стигнали до такива драстични действия, за да попречат на хората да отстранят татуировките си, можете да си представите какво ги очаква тези, които се поддават на тези сили? Очевидно очаква ги нещо, което, сравнено дори и с най-големите земни проблеми, изглежда като незначителна неприятност. От своя страна искам да отбележа, че съм изпълнил моралното си задължение да кажа истината. А по-нататък всеки решава сам за себе си как да се разпорежда с живота си сега и след смъртта.
Сега...първо не знаем кой е този лекар, който така ни плаши, второ - и жреците в Египет са се татуирали, и други древни народи като маите също са го правили макар че според мен и ментално, и духовно са били доста по-развити от нас. Тибетската книга за смъртта я четох преди време до някъде. Но много искам да знам - какво точно пише за татусите в нея?
В крайна сметка...доста се замислих, леко поразколебах. И реших да сондирам мнения