Виждам, че голяма част от потребителите уважават, както и аз древните и средновековните автори.
Ето един цитата от Морен дьо Вилфранш от "Астрология Галика"
[bГлава ІІІ
Описание и опровержение на една често срещана грешка в астрологията
.....Съобразаявайки се с есенциалните достойнства на планетите, астролозите често допускат, че Слънцето например обозначава бащата, съпруга, кралете, престижа, здравето и т.н., Юпитер-богатството, Меркурий-умствените качества и така нататък за останалите планети. Подобен род твърдения често откриваме в астрологичните трудове от древността, където тези планети са наричани общи сигнификатори за споменатите неща и тези обозначения са се превърнали в основата на предсказанията, както при натален хороскоп, така и при дирекциите. Птоломей в книга 3, гл 4 от "Тетрабиблоса", когато разглежда темата за родителите, заявява:"Слънцето и Сатурн кореспондират с бащата поради самата си природа. Луната и Венера-с майката, а връзката на тези тела, както помежду си, така и с останалите планети, показва съдбата на родителите."По същия начина в книга 4, гл 3, той заявява, че Луната посочва съпругата, а Слънцето-съпруга и от положението на тези планети може да се предскаже съдбата и на двамата родители.......И досега астролозите продължават да спазват тези инструкции и да правят своите заключения, засягащи бащата, от Слънцето и Сатурн, тези за майката-от Луната.....без да ги е грижа за домовете, в които тези планети се намират или които управляват, тъй като се съобразяват единствено с небесното им положение и тяхната връзка с другите планети, и без никакво внимание относно домовете на хороскопа или домовите управители.
Обаче указанията на Птоломей не са съвсем коректни и древните астролози са злоупотребили с прекалената употреба на съответните планетарни значения, поради факта, че въпреки различията на една планета спрямо друга по природа и качество, всяка от тях има аналогия с различни подлунни неща, кореспондиращи на есенциалната й природа. Например Слънцето отговаря за здравето, за бащата, за статуса и положението и т.н. Но именно поради това, че тази аналогия се основава на есенциалната природа на Слънцето, а влиянието на самото Слънце е напълно универсално и безлично, то не би могло само заради съответствието да показва здравето, или бащата, съпруга, или краля, положението, въпреки че природата му сочи личности или събития, които ще са по-скоро знатни, популярни, отличителни, отколкото неизвестни и маловажни. И именно поради тези основни различия някой може да не приеме, че Слънцето би могло специфично да обозначава едно от тези неща, повече отколкото друго. Ако приемем, ....-, че то отговаря за всичко-сиреч бащата, съпруга, живота и т.н. всеки ще се съгласи, че това е абсурдно и не отговаря на практиката.
Да погледнем моя хороскоп: аз съм роден през деня и Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Сатурн са в дванадесети дом в квадрат с Марс, който управлява Асцендента. При това положение Луната се явява сигнификатор на родителите, защото управлява четвърти дом и по-специално на майка ми, тъй като Луната е женска планета и се намира в женския знак Риби. Нейната сепарация от съвпад със Сатурн и липса на апликация към друга планета показва пренебрегване от страна на родителите и по-специално от страна на моята майка, едно несправедливо отношение спрямо мен. А слънцето е в партилен съвпад с Юпитер и това е причината кардинал Ришельо да е моят таен враг, тъй като това Слънце в дванадесети дом заедно със Сатурн. Тук слънцето е инидикатор на силни врагове и вредите, причинени от тях, а не на баща ми, въпреки че съм роден през деня. Всъщност баща ми никога не ме е пренебрегвал и не ми е причинявал умишлено зло. И така този хороскоп е пример за това как универсалните сигнификатори не са способни да отговарят за специфична ситуация, или събитие, ако се взимат самостоятелно със своите значения и приложения, които са твърде общи.
....Така техният метод следва да се счита за грешен, защото според тях, ако луната е в седми дом, то тогава едни и същи неща трябва да бъдат предсказани за майката и съпругата, а това би било безсмислено, защото дори Луната да е управител на четвърти дом и съответно сигнификатор на родителите, в частност майката, все пак тя се намира в седми дом и от тази локална детирминация още по-ясно показва съпругата, нежели майката..."
Ако е необходимо, преместете го, където е нужно.
Има аналогия със случая. Луната в седми дом на родената може да я описва като брачен, партньор, здраве, нагласи, плодовитост/+др. условия, естествено/, макар и бидейки у-л на 4 дом. Може и да е инидактор за здравето, или отношенията -възприемането й, от нея-на майка й. Логично е да не може "да гледаме и на майка ти и баща ти по твоя хороскоп". Вероятно тръгваме от неточни първоначални аргументи...