wiserneuron, светът не започва нито с Христос, нито с християнството, както и астрологията и теософията с Бялото братство и Петър Дънов.
Съгласен съм, светът започва с Господ. Той дори никога не е започвал и никога не приключвал, защото е отвъд времето. Кармата ражда измеренията, измеренията раждат времето.
Какво означава "избран", "посочен"- кой, какво ги избира и посочва и ако може без ангели, архангели и Портали ?
Изборът е въпрос на свободна воля. Аз избрах тия дни да си стоя вкъщи поради определени прични. Ако някой е избрал България, то зад това решение също стоят определени причини. Това означава "избран".
Докато продължаваме да сме склонни към вярвания, не вируси, ами и мравка да ни посочат, ще си завираме главите в пясъка, вместо да си размърдаме онова, което се намира на пръст и половина под прическите ни.
Точно така, трябва да проверяваме нещата. Като бях малък не вярвах в нищо, но ми се случиха определени събития, които ме накараха да повярвам, аз съм най-големия скептик. Сметнах, че шанса събитията да са били случайни е 1/8000000. С две думи вярата ми се базира на опитности, проверявам всичко по много пъти и след като си кажа "така е!", останалото е вяра. Повечето хора вярват, а след това достигат до Истината, аз достигнах до Истината и сега съм длъжен не само да вярвам, но и да я споделям. Иначе нося кармична отговорност "изпуснати ползи".
Там, където са най-малко знанията, най-силни са вярванията-факт.
Това е грешно твърдение. Учените математици вярват че 1=1, но не могат да го докажат, все ще намерят леки разминавания между едната и другата ябълка. Ако помислиш малко повече върху това твърдение ще се убедиш, че никой не може да докаже, че 1=1. Оказва се, че всички го вярват без да са го проверили. Всички математици са вярващи хора, а голяма част от знанията са пречупени от призмата на сетивата.
Относно Христос, знаеш ли, че дори и Черното Братство знае повече отколкото обикновените хора, те вярват в него, познават го, но имат друг път за разлика от Бялото Братство. Това са два потока, които имат свой собствен, диаметрално противоположен светоглед.