Аз, пък, не мога да се начудя на хора, които вярват във ваксините, конкретно ковидовите. И не от гледна точка на конспирации, а защото много въпроси остават без отговори, прекалено дълга верига от събития и противоречия. Иначе не съм антиваксър, дори изобщо.
Самата аз се занимавам с емпирични изследвания и не мога да не бъда много подозрителна в конкретния случай. Темата е дълга. Който иска, да се боцка. Аз лично ще чакам да ме натисне заформилото се вече препоръчително ваксиниране. В името на уж важната ми работа, която уж не е за изпускане с лека ръка. Засега. Ще отлагам максимално дълго, докато не е смаже системата. Факт, още един парадоксален, че по разни институции и големи бизнеси започна едно доброзорно побутване към ваксиниране под мотото на отговорността, банки, университети, крупни компании, избирателни комисии, много им е важно. Жалко, че и други неща не са им важни със същия отговорен плам.
Тайният ужас и надежда, които изпитвам е, че това наистина е безопасна ваксина, защото масово се препоръчва и на кърмачка, планиращи раждания и пр. Но иначе дългосрочно наложени конвенционални лекарства продължават да заемат защитна позиция в тази област.