Люба, аз поначало съм атеист. Не вярвам в религиозния облик на Бог. А в Бог като Висша Разум, Висш порядък. И астрологията за мен е философия за механизмите, по които функционира този висш порядък. Не получавам факсове от космоса, звездите не ми шепнат на ушенце, нямам трето око. Просто правя интуитивен анализ и синтез.
Знам на практика, от опит, че в живота нищо не се дава по човешките представи, оценки за заслуги. Доста време ми трябваше да го приема. Реално няма никакво значение, в името на причинно-следствените връзки какво правиш, какъв си като човек, за това което получаваш. Тъй като вярвам само на това, което е обосновано, може да се докаже, нямам никакви аргументи в полза на идеята, че намеренията и действията ми, които са един вид вече проявена Божествена воля, са в състояние да си самоповлияят да излезе от вече зададено русло. Следователно няма основания и в една по-глобална перспектива, да смятам, че Абсолютът се води по нещо друго освен по себе си, има неутрално отношение. Не се води по човешките оценки, размисли, страсти, вълнения и определения, въпреки че човекът му делегира собствените си човешки разбирания за правилно и неправилно, истини за причинно-следствени връзки и поставянето в някакви категории.
Демонстративното поведение на вездесъщ, всеразбиращ Гуру, идеал винаги буди в мен съмнение. Духовността се превърна в бизнес, в който всякакви знайни и незнайни просвещават простолюдието. В астрологията също не са изключение астролози, които смятат, че едва ли не са рупори на Бога.
Какво разбирате под духовен ? Духовен е всеки от нас. В зависимост от духовната си мотивация - слънчевия си знак. Аз със сигурност не съм Слънце да огрея навсякъде, а го правя през призмата на духовната мотивация на слънчевия си знак - Телец. А той по клише не се води за много духовен.