Луната е в Телец и има аспект към Слънцето, но не е съвпад.
[/quote]
Луната вероятно ще е ъглова.
По-редно е да се пусне карта и по нея да се водим и учим. И това не е лесно, но със сигурност е по-правилно. Там да се търсят сходства между различни карти. Със сигурност ще научим повече. По-често не си приличаме с класическите описания на Слънцето като зодия, виждат се повече Луна и У на Асц. Но и често съвпадът на лична планета с външна дава акцент на знака, но това е мое впечатление, не съм го чела и не знам доколко е вярно. Доказано твърдение е, че хора излъчващи красота дават управители на Асц в човешки знаци, плюс Луната. Всеки може да провери картите на сексимволите през годините- Бриджит Бардо, София Лорен, Моника Белучи. В картите на С.Л. и Б. Б. има Юпитер съвпад Меркурий във Везни. На един познат в картата го има същия този съвпад на тези планети, в този знак, и бих казала че това е най-хубавият мъж, който съм виждала досега. Един път да му видиш лицето и не можеш да го забравиш. С повечето хора във времето образът им избледнява,освен ако не е другата крайност, където има нещо уродливо, чудато със специфични форми на лицето и излъчване. Също е интересно, къде ще е акцентирането в наталната карта.
Кои знаци дават светъл типаж, и кои тъмен? Има ли такава зависимост? Може ли да се определи в някои карти без съмнение? Ясно е,че в повечето няма как, все пак генът е най-силен. Или когато търсим предполагаем Асц и У1, да е помощно средство за определянето му? Като включим аспектите към въпросния изгряващ знак, термата в която попада също. Много сложно ми изглежда и не само, почети невъзможно без да се познава в детайли характера и живота на личността.