Астрид Линдрен харесвах/м много -
Пипи, Братята с лъвски сърца, Емил от Льонеберя...
Алиса и Питър Пан, с тях се идентифицирам //исках да съм като Пипи, но не ми стискаше, бях твърде послушна, сега повече си приличаме.
Харесвам персонажи, които не са като/част от групата, непослушни, бунтари, индивидуалисти, шумни, смели, вървящи под ударите на собствения си барабан:Д, същевременно с това - обичащи хората, емпатични, грижовни, хуманитаристи, ЛЮБОПИТНИ, ТЪРСЕЩИ, РАЗВИВАЩИ СЕ, с голямо въображение. Въображението като бягство за емпата от болката в "реалността". Наскоро открих приказките на Маргарит Минков (за когото отдавна обяснявам, че ако сме живели по едно и също време, съм щяла да се омъжа за него
), стоя и си ги чета и се усмихвам и се смея на глас. Вълшебство, магия. Като със Стратиев<3 //по-късно ще извадя карти
Харесвам писатели с акценти във Водолей и Риби //много Нептун, но да не е само красиви думички и залъгалки, искам да ми се откриват нови хоризонти, да научавам нови неща, харесвам много измислени думи, не понасям фентъзи жанра, нито фантастиката, но фантастичните елементи са ми много по вкуса, по 8-9-12д. Писала съм в друга тема за писатели, струва ми се, но да, ако няма Водолей и Риби в нечия карта, знам, че няма да харесам писането му, вече не се и опитвам, като по-млада повече четях безразборно. В един момент започнах да гледам картите (без часове) на пишещи у нас хора, които влизат в ролята на жури, тогава разбрах, че те харесват само хора, повтарящи техни натални положения, Меркурий-Венера-Луна - това са важните неща в писането //освен Слънце, понякога то не е толкова важно;
край:Д