Сафо, и аз говоря за специфика, че не може да се гради на един аспект от картата.
В случая, да, Светилата имат отношение към очите, но без още поне два фактора е само знак внимание, не твърдение, че ще има натива проблем с очите. Зрението е свързано и с Меркурий, който отгваря за сетивата. АСЦ също
Това с производните домове, не разбрах каква връзка има- все някой от хората, които са ни близки ще имат проблеми с очите. зрението ?
Примерни карти :. Слънце, Луна Скорпион ранени от Марс, ако ползваме и Плутон и от него- няма проблеми със зрението. Натива е имал физически наранявания, заради естеството на професия.
Слънце Рак,, Луна Везни ранени от Марс и Сатурн- няма проблеми
Слънце Козирог знакова опозиция Луна Рак, не са наранени от други планети- има проблеми
никъде не съм написала ,че нативът ще е спроблемнно зрение,а някой от картата.
ако си ме прочела
,написала съм,че картата живее и след смъртта,в този смисъл ние можем да знаем,юе някой наш внук,или правнук ще има кривогледство,или друго подобно зрително разстройство.Карти ,които си посочила с наранени светила..ми в кой дом е светилото,задействан ли е аспектът,или предстои?
Меркурий за първи път чувам да се свързва с очите.И не,не всеки има близки разногледи,късогледи,далекогледи,или слепи.
Този,за който казваш,че е с ранени светила,а няма проблем с очи,възможно е негов познат или близък да има такъв-нали това е ролята на производните домове?Или пък още не му е дошло времето........
Това Слънце в скорпион в кой дом е не си посочила,от кой дом е ранено от марс.Болести на Слънцето в скорпион показва смущения на срамните части,урината,половите органи .Ако е в 6 дом,или го управлява.
Някой може да има увредено зрение заради съвпад с неподвижни звезди на у1,у6 и т.н.