Обаче у1 Марс е в 8 ми и у8, Меркурий му хвърля квадрат, разходящ. Значи вече е прекъсната връзката 1-8. Аз не знам как да го формулирам и тълкувам правилно. От една страна как нацията се справя с критични ситуации, значи вече се е справила с някоя, поради корегиране, чрез инвестиции. От друга страна 8 ми дом е свързан с разпад на правителство, унищожаване на държава/държавни структури. В подвижните знаци, е по-скоро на хартия. Но знакът Риби се свързва с изолирани места, затвори ? Тук Меркурий стимулира Марс, как и за кого да действа. Меркурий говори за всичко по 8 и 11 дом, който е свързан, цитирам " парламента, камарата на представителите, нещата като продължение на 10 дом. Споразумения и договори с чуждестранни правителства, съюзи с чужди страни, националната монетна хазна, посланици делегирани в чужди държави, заместник-председател, национални цели и задачи, националните планове, съюзници, международни отношения, ползите от други народи, ползи отмеждународна търговия, кооперации, законодателството.
Значи няма да се чуват нация, народ 1 -ви , Марс с изброените по Меркурий. Много ще се бърбори, бърбори..
Хвърчилото от лунацията с фокусна точка Луна попада в 4-10 домове на сезонната карта. А у1, Марс, попада в 12 дом , значи все пак ще бъдат нанесени удари, макар и не така явни върху държ. управление. Марс върху възел - вятър на промяна ще има, макар и лек.
Луна в 4-ти в сезонната карта , фокуса е в : мини, бедняшки квартали, хотелиерство, метеорологични условия, свлачища, аварии в мини, земетресения, наводнения, училища, колежи и образователни институции, родина, патриотизъм, опозиционни партии, демократични движения, общинско управление, търговия и селско стопанство.