Автор Тема: Сезонни карти  (Прочетена 123146 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 13005
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Сезонни карти
« Отговор #240 -: Януари 27, 2026, 09:45:54 pm »
Сафо, у4 е с по- добър статус от у10 в предстоящата годишна карта за 2026 г
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 8345
« Отговор #241 -: Март 04, 2026, 07:42:12 pm »
Люба,риторичен беше въпроса,но картата на зимното слънцестоене не е обнадеждаваща.
Асц е в Рак и заточена Луна в 7ми дом,домът на края,залеза,откритите врагове и партньорите.Интересното е,че Луната е в антисия с Меркурий ,упр.на 4ти и 12ти домове.Края на нещата(4ти)и народа,територията,притежанията, по 1ви и 2ри домове.Венера от 6ти дом е в антисия с Марс на к7.
Марс,Луна и Сатурн са силни,ъглови,като Марс е в знак на своята екзалтация.Събития по техните сигнификации ще са видими.Сатурн е упр.на 7,8,9ти домове и е в 10ти.
Юпитер ,ретрограден -на к2,знаем вече-указание за смяна на лева с евро.
В нощна карта,Сатурн е малефика,извън секта ,високо на МЦ.Двата малефика са ълови.
Марс-полиция,оръжие,вируси,война,кръв.Сатурн-смърт,срутване,ограничения,граници,свиване,недоимък.Луната расте към Сатурн и е между двата малефика.Марс е изгорен.Незнам дали ще сме свидетели на разгром,бедствие,или разширяване на военни действия при партньори и/или с тяхно участие?!
Заточенито е като разпад,или затвор,поради някаква причина,затваряне.
Упр.на асц е в пълна зависимост от партньорите,но не се чувства добре,притиснат.Козирог е студен и влажен знак.Дъжд,сняг,виелици и ветрове,лавини по високите места.Преливане.Вероятно наводнения и в съседни държави.
Кризите са по 8ми дом,домът на смъртта,инцидентите и масовите психози,а Сатурн е на най-високото място в картата.Страхът,паниката,чужденците,църквата като институция,съдебната система,откритите врагове,определени структури във властта,парламент-с изяви,публичност.
Възрастни хора ,строежи,сгради-по Сатурн.Военни,полиция,пожари-по Марс.Малки деца(бебета),мед.работници,нужди-по Луна.
Марс/Луна-линейки.
Марс ,като упр.на 6ти дом,проблеми около домашни любимци,здравеопазване-задължителни ваксини.
Слънцето е упр.на 3ти дом в картата и е в 6ти,почти на к7.Има си ескорт.
Антисията с източна Венера,в Стрелец (огнен знак)и екзалтиран Марс на к7-метеж,война,бунт,стрелба.
Марс е упр.и на 11 дом в картата-групи,съюзи,обединения,всякакви организации,коалиции и партии,ще действат със сила,налагане,в знак на Сатурн,а той приема Марс по терма-с благословията на висшестоящи.Заради спорове е възможна смяна на председателя на парламента,с тайно договорени споразумения.
И все пак,МЦ е в дом на бенефик и с неговата подкрепа-вижда го.
Картата е за последното тримесечие ,до следващото пролетно равноденствие,като по-тежки месеци-края на януари и февруари.
Земя/вода-кал.И понеже Люба ме подсети в поста си за лунациите,в тази карта няма въздух-Идеи.Тук е в сила и растящият квадрат от цикъл Венера /Сатурн,като Венера е упр.на 5ти и 12 домове(8ми от 5ти)в 6ти.
Ако разгледаме картата като отправна точка 7ми дом(партньорства и открити врагове),Луната там,като упр.на 7 и 8ми домове от 7ми е индикация за намеса,с Марс-заразяване,наводнения,корабокрушения и инциденти.
В картата на пролетно равноденствие 25г.също има индикации,но картата на зимното слънцестоене от 25г.е много очебийна с два ъглови малефика.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #242 -: Март 04, 2026, 07:48:10 pm »
Картата на Пролетно равноденствие 26г.някой да коментира?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14324
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #243 -: Март 05, 2026, 01:02:32 am »
 Картата на пролетно равноденствие нали е годишна карта, когато Слънцето влиза в Овен, а малко след това минава през градуса на новия цикъл Сатурн/Нептун, като цяло бележещ разпад на остарели структури и ново начало, което сега ще бъде възприето по-ясно. Вземане на решения, пренастройка на курса, предприемане на конкретни стъпки, макар резултатът да не е сигурен.
Пролетния хороскоп за България е с управител Меркурий, който управлява също МС и е ретрограден на СЛВ в 6д, трудно ще се върви напред в ежедневието, Марс в Риби може да не е силно изявен и агресивен, да действа по-меко, но в 7-ми дом ще оказва влияние на партньорствата, ще има интриги, компромати, във връзка с пари, секретна информация, понеже Марс управлява 8-ми и 3-ти дом.
Юпитер е съуправител на 7-ми дом и управлява 4-ти дом, като е разположен в 11-ти дом , вече е директен, екзалтация в 15 градуса на Рак, територията на страната е защитена в съюзите където е член, макар по-рано да е имало напрежение в тази връзка и то основно за пари – Луната У11 в 8-ми дом е извършила квадрат с Юпитер. Уран в 9-ти дом прави обстановката нестабилна в чуждите страни, а при нас в областта на правото, на международна търговия и религия, туризма.
Слънцето е У12 – може да "изгреят" скрити неща, новите неща да са свързани с море, морски теми, флотилия, морски и презокеански страни, таен сговор, чужди посолства, емиграция, бежанци.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #244 -: Март 05, 2026, 04:54:34 pm »
Благодаря Акрукс,че се включи.
Картата е дневна и Марс е в 7ми дом.Ъглов малефик не е ок,извън секта.Понеже е във воден знак ,вероятно ще има проблем около водни басейни,кораби,пожари.
Управителя на 1ви и 10домове-Меркурий е стационарен.Може на някой по 10дом да му падне имиджа,статуса.
Триплицитетни управители на знак Дева ,са Венера,Луна и Марс.Венера и Луна са в 8ми дом,домът на чуждите пари,банки,смърт,интервенции,страхове.
Нощните планети са над хоризонта.
Юпитер,като упр.на 4ти дом е в Рак,екзалтирал и в дом на радост-11д.Но 11д е 8ми от 4ти.Ако по 4ти дом,разглеждаме земята,като реколта например-Юпитер дава изобилие,но в 8ми от 4ти?
4ти дом е 10ти от 7ми,вероятно ще има събитие на 21.03.когато е тригона Марс/Юпитер и Слънцето съвпада с Нептун.
Някой някъде във форума беше писал,за унищожаване на храм,или пожар.В тази карта има такива предпоставки при наши партньори,или врагове,заради аспекта Марс/Юпитер.Да следим при квадрата между двете планети.
« Последна редакция: Март 05, 2026, 05:08:28 pm от Сафо »

Сафо

• Hero Member
« Отговор #245 -: Март 06, 2026, 03:34:13 pm »
По картата на пролетното равноденствие има няколко силни планети.Слънце,Марс,Нептун,Меркурий с възел са ъглови и Юпитер екзалтиран в дом на радост.
По 7ми дом са партньорите ,но и откритите врагове.Меркурий в Риби е в знак на падение,заточение и като упр.на 1 и 10 домове,ще има видимост по неговите управления и сигнификации,тоест,президент,парламент,народ,територия като цяло,столица,кмет.Закони,документи,споразумения,търговия,пътувания,транспорт,учебни планове-всичко това,ще търпи промени,обрати,връщане на проекти.По 3ти дом са изборите и с Марс в 7ми -да,след пролетното равноденствие.Марс в двоен знак-поне 2пъти.Марс е в хармоничен аспект с Юпитер,упр.на 4ти дом.Ще има активност по-голяма от обикновено.Луната е в 8ми ,но марсов знак,ще има напрежение,защото тя е в аспект квадрат с Юпитер.Слънце е упр.на 12 дом в картата и е в 1ви,ще излязат наяве тайни,ще се спекулира.Венера,Сатурн,Луна в 8ми дом.Това е лош дом,домът на инцидентите,смъртта,чуждите пари,банки,данъци и такси.Ще има увеличение на стоки и услуги,но и финансови облаги при партньори/врагове.Кризата с боклука ще се задълбочи.
В световен план-много планети в огнен знак ,са предпоставка са стрелба,война(локална),въоръжаване,спорове,катастрофи,пожари.
Водните планети също са изявени.Замърсяване на вода,проблеми с плавателни съдове,наводнения,новини за/около водни басейни.Слънце/Нептун-нов президент,държавен глава не само у нас,но и по света.Преврат.Обрати.Океански държави ще са в новините.По Овен са и вулканите,възможно е да има изригвания.Стачки и метежи.
Огън и Вода в картата.
Дневна карта със силен Юпитер ,упр.на 4ти дом-всичко ще приключи добре за нас.
Венера е упр.на 9 и 2ри домове и е в падение в Овен-ще има промени в съдебната система,главният прокурор ще падне.Ще има нов по Слънце.По 11 дом са коалиции,партии,съюзи и обединения.Луната в Овен квадрат с Юпитер в 11 дом-неразбирателства,спорове,съдебни дела и разпад при групи.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 13005
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #246 -: Март 15, 2026, 07:38:23 pm »
Луната ще се/ се е появила в терма на Марс,  Меркурий у1 и у10 е невидим, Марс невидим ъглов, Сатурн невидим…Има специфика в картата, иска се доста мислене. 🙂
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Таис

• Full Member
  • Публикации: 210
« Отговор #247 -: Март 16, 2026, 09:32:19 am »
 Количеството карти, които се разглеждат, зависи от знака на АСЦ на Ингресията в Овен.
 Ако АСЦ е във фиксиран знак , само 1,
 Ако АСЦ е в мутабелен знак се построяват две карти-Овен и Везни.
 Ако АСЦ е в кардинален знак -множество, или в Овен, Рак,  Везни и Козирог.
 Но Ингресията в Овен остава първично и най-важна.

Освен това Ингресията се разглежда с Профекция, като основна карта е картата на Ингресията
 на съвпада Сатурн-Юпитер 2020г. Тя е основна. И ако  погледнем тази карта, то прогнозата най-общо казано
не е оптимистична.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #248 -: Март 16, 2026, 12:41:00 pm »
Най-лошото положение на Меркурий,който е управител на 1ви и 10домове.
Заточение и падение,стационарен и в домът на залеза.В седми дом , Меркурий страда.
Стационарната фаза е особена слабост.Невидимостта на малефиците е проблем,скрита заплаха.
Меркурий е от абсолютна зависимост от партньорите и/или враговете.
Може да има скрита информация,медиите да замлъкнат ,всички превози,внос,износ,транспорт,пътувания-на изчакване.
Планетите в риби са подчинени на Юпитер ,който е в 4ти от 7ми.
Тази година има няколко големи събития:Евровизия и Световното първенство по футбол.
Събиране на много хора на едно място,не е добре ,има риск.
Всякакви празненства,в това число и великденските празници,фестивали,откривания,концерти ,сбирки ,носят потенциална заплаха.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #249 -: Март 16, 2026, 01:02:30 pm »
Таис,ако правилно съм разбрала,то профектираме всичко от картата на съвпада Сатурн/Юпитер.
В такъв случай,точката на 0*на Лъв е задействана .

Таис

• Full Member
  • Публикации: 210
« Отговор #250 -: Март 16, 2026, 05:31:54 pm »
 В Картата от 20г, броим годините, като 20г е Асц в Риби, ..и т. стигаме сега  26г. в Дева7 дом. с Меркурий
е управител
 Но може и от съвпада във Водолей, тогава е Везни, или Венера управлява.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #251 -: Март 16, 2026, 08:37:57 pm »
Благодаря Таис!Разбрах логиката.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #252 -: Днес в 10:18:34 am »
Досега като събития -успехи в спорта и музикалната сцена,ново правителство с огромно мнозинство,скъпотия до шия,цената на горивата с громен скок,заради кризата около Ормузкия проток(уж).Главния Сарафов "се оттегли",Главния полицай също.
Допълвайте,моля.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #253 -: Днес в 11:51:45 am »
Карта на Лятното Слънцестоене с координати за София.Преповтаря главните оси на картата от Пролетното равноденствие.Сега обаче Меркурий вече забавя,преди ретроградие и е взаимна рецепция по управление с Луната в 1ви дом.Слънце и Луна-ъглови.
Венера на к12 кацнала.Луната е в секстил с Меркурий и тригон с Марс.Картата е дневна -Марс и Венера са извън секта.
Луната е упр.на 11 дом,по който са групи,съюзи,обединения.Организации от всякакъв тип,партии,коалиции.Меркурий упр.на 1ви в 11 дом-ще се присъединим ли към някой,или ще напуснем съюз,обединение?Ще гледаме футбол,цирк.Луната в 1ви е много емоционална,ще вдига градуса на настроението,а в каква посока щом върви към тригон с Марс?
Несигурност,изяви,публичност,известност.Може би ще бъдем в новините поради някаква причина.По 9ти дом,където е Марс,освен религия,философия,далечни пътешествия,висше образование,това е домът на съдебната власт,чуждите посланици,внос/износ.
Сделка е възможно да се преговори/осъществи.Луна-вода,Меркурий също във воден знак.Упр.на 4ти -Юпитер в последни градуси на Рак.Много вода.....
Венера какво прави там на к12?Това е показалец за нещо.Упр.на 2 и 3ти домове.Съседна държава с изява.Дали във футбола(световното първенство),или с друг плам?
По 12 дом в мунданната астрология не ми си връзва да пиша за тайни врагове и подобни глупости,все пак е Венера.Диспозиторът е високо,няма скрито/покрито.
Но,възможно е темата за болници,психиатрии,домове за стари хора ,отново да е актуална.12 дом е 4ти от 9ти-реформа в съдебната система като очаквания.
Слънцето е в 10дом,но не го вижда,тоест ,изявата ще е на" чуждо лице"на нашата сцена.Възможно е посещение на някой високопоставен.Триъгълника Марс,Меркурий,Луна,или астрологично казано,бисекстила,покрив и др.подобни термини в 1,9 и 11 домове,не ми е много вдъхновяващ.Марс води аспекта,а той е малефик.
Ще започне подготовка за Евровизия догодина и градът домакин ще ври и кипи.София.
Юпитер ,упр.на 7 и 4ти домове е в антисия с МС.
« Последна редакция: Днес в 12:57:48 pm от Сафо »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14324
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #254 -: Днес в 07:28:50 pm »
Покрив е конфгурация от два семисекстила (полусекстил 30°) и един секстил 60° или накратко 30°–30°–60°
Луна- Меркурий– Марс образуват Бисекстил (двоен секстил), конфигурация от два секстила и един тригон. 60°–60°–120°

В сезонна карта основен елемент е Слънцето, нали неговия ингрес в кардинален знак се гледа.
Слънце в 10д – акцент ще са темите на властта и управлението, правителството; Уран на МС носи нестабилност, непланирани промени, неочаквани обрати...
Луна и Меркурий във взаимна рецепция по управление, Венера и Сатурн във взаимна рецепция по заточение. Южен лунен възел на АС, Северния на ДС ще благоприятства партньорствата.
Не ми харесва опозицията Венера – ретро Плутон в 5д., двете планети управляват заключени знаци в 3-ти/9-ти домове, нещо неизявено, покрито, ще има връщане назад за преразглеждане на договори, обтегнати отношения и комуникация, малките пари срещат съпротива от големите пари, старите играчи на ъндърграунда. Плутон е в производен 8-ми от 10-ти.

Мунданна астрология – 10 дом
Крале, владетели, министър-председатели, държавни глави, управляващи партии, президенти и губернатори, висши държавни служители, национален престиж, статус, репутация, парламент, политика и политици, национални знаменитости, национални цели и постижения, позор и смърт на владетел, външна търговия, износ, експлоатация, преоценка и беззаконие.

12 дом – шпионаж, тайни конспирации, военни болници, засади, политически убийства, палеж, грабежи, подстрекателство, държавна измяна, врагове, тайни конспирации, чуждестранни шпиони, вражески шпионаж, саботаж, отвличания за откуп, заговорници, тайни споразумения, престъпници, хазарт, проституция, изнудване, измама, фалшификации, разузнаване, следователи, правоприлагащи органи, затвор, болници, приюти, убежища, изгнание, екстрадиция, бедствия, нещастия, бедност, скандали, епидемии, паразити, собственост в чужди държави, море, контрабанда, загуби, разточителство, живот в чужда държава, успех в чужбина,  назначаване на длъжност, оставка, шпиони, терористи, чуждестранни агенти, военни загуби, чуждестранни инвестиции.
Дванадесетият господар в асцендента показва активни шпиони и че чуждестранни власти се опитват да повлияят на политиката на страната. Той също така показва тайни конспирации, шпиони и престъпни сговори.

К.Н. Рао – „Световна астрология“

Времето: Стрелец на IC - топло, сухо, ясно и слънчево; приятно, индийско лято (по нашенски циганско). Юпитер У4 съвпад Меркурий У1 в Рак може да има ураганни ветрове и дъждове, смърт, опасност от вода, бури, воден смерч.