Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 263850 пъти)

Weswes

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
Re: Общи хорари
« Отговор #1260 -: Септември 30, 2024, 02:00:21 pm »
Може ли някой да сподели от опит кое повече надделява в хорара при следните ситуации. Ако имаме управители, които са слабо поставени по знак или дом, но са в сходящ хармоничен аспект, или силно поставени управители ,но в негативен аспект? Ясно, че все пак не се гледа на парче и има и други фактори, но на теория има ли някаква закономерност кое е по - силно - аспекта или разположението?

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #1261 -: Септември 30, 2024, 02:04:33 pm »
Пускам хорар за едно от двете неочаквани обаждания, което получих преди няколко дни.
Въпросът към картата е човекът реално ли е добронамерен с това обаждане или за пореден път ме заблуждава.
-
Моят прочит на картата (а и на реалната ситуация) е, че добронамереността на квезита е привидна и се интересува предимно от себе си (Мерк. на трон).
Въпреки, че имам интерес да се получат нещата (Юп. на десц.) отклоних среща, поне за момента, защото съм  доста натоварена (Луна в 6 дом).
Съществува вариант да преосмисля отново след 5-6 единици време (месеца) ситуацията, ако е необходимо - макар, че изглежда прекалено късно това от сегашния момент.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13953
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #1262 -: Октомври 01, 2024, 10:09:22 am »
Може ли някой да сподели от опит кое повече надделява в хорара при следните ситуации. Ако имаме управители, които са слабо поставени по знак или дом, но са в сходящ хармоничен аспект, или силно поставени управители ,но в негативен аспект? Ясно, че все пак не се гледа на парче и има и други фактори, но на теория има ли някаква закономерност кое е по - силно - аспекта или разположението?
давала съм положителен отговор при наличие на негативни аспекти и слабо поставени управители, но  бяха във взаимна рецепция по управление, въпросът беше свързан с дипломна работа и завършване на вуз

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13953
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #1263 -: Октомври 01, 2024, 10:58:36 am »
Пускам хорар за едно от двете неочаквани обаждания, което получих преди няколко дни.
Въпросът към картата е човекът реално ли е добронамерен с това обаждане или за пореден път ме заблуждава.
По-скоро ти се заблуждаваш в мислите с Нептун У3 в 3д.
Луната освен въпроса управлява заключен знак в негов 1д. и от 12д. спуска квадрат към Меркурий У1, У3 , У12 за него, така че не е напълно открит и  с ясни намерения; Меркурий вече е извършил квадрат с Юпитер У1 за теб, имали сте конфликт, ако реално се познавате може би показва раздяла, не се е получила връзката. Луната в сходящ съвпад с Юпитер може да ви срещне отново, но крайното развитие ще е влошена комуникация, разправии, скандал, лъжи или заблуда от твоя страна, прекъсване на общуване и срещи, ако е имало такива, ще престане да те търси.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12771
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #1264 -: Октомври 01, 2024, 11:38:46 am »

terrarossa, Меркурий е в собствен знак, но е скрит. Няма как да разбереш дали и колко е добронамерен, докато Слънцето, т.е. някой, който се опитва/Слънце Везни е слабо/ да го ръководи, не го остави/ Меркурий не се появи/ да изгрее. Меркруий е в знак на заточение на Юпитер, дразниш го  с нещо. Ти, току-що си "паднала"  в 6-ти, негов 12 дом, сменило се е отношението му към теб. Но, Марс, в 7дом , екзалтира Юпитер, теб, прекалено силно те е въздигнал и нещо е нарушило тази възбуда. Марс е и в трон на Луна, а тя в трон на Меркурий, като че ли всеки е оставил нещата в ръцете на другия или на обстоятелствата. И Меркурий, и Юпитер са в терма на Марс, и двамата ви движи страстта, нагона в момента. Такива са ви помислите един към друг. Не знам дали приемаш това за добронамерено или не ? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12771
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #1265 -: Октомври 01, 2024, 01:12:21 pm »

Винаги надделява силното. Силното е когато сигнификаторите са в ъглови домове, в рецепция, даже при негативен аспект. Сигнификаторите в знаците - в какви условия ще работят, удобни или не за тях, оттам и колко качествен ще е резултатът. Аспектът показва динамиката, т.е. има или няма движение/ взаимодействие между сигнификаторите.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7818
« Отговор #1266 -: Октомври 01, 2024, 01:27:55 pm »
-
Моят прочит на картата (а и на реалната ситуация) е, че добронамереността на квезита е привидна и се интересува предимно от себе си (Мерк. на трон).
Въпреки, че имам интерес да се получат нещата (Юп. на десц.) отклоних среща, поне за момента, защото съм  доста натоварена (Луна в 6 дом).
Съществува вариант да преосмисля отново след 5-6 единици време (месеца) ситуацията, ако е необходимо - макар, че изглежда прекалено късно това от сегашния момент.
според мен,човекът е добронамерен спрямо теб,приема те,на трон и в собствен дом .

Weswes

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
« Отговор #1267 -: Октомври 01, 2024, 02:45:43 pm »
Благодаря ви!

terrarossa

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #1268 -: Октомври 01, 2024, 10:05:27 pm »
О, благодаря ви на всички! Толкова много отговори!  Всъщност аз затворих на това обаждане, получих съобщение след това, идентично по време.  В момента това ме устройва, спокойствието ми е важно. Когато, ако дойде моментът ще дам обратна връзка. Ще ги помисля кои са тези Марс и Слънце.

Допълвам: за мен Марс това е синът ми в реалността, ще го мисля още астрологично този паднал в момента войн :)
« Последна редакция: Октомври 04, 2024, 09:00:19 pm от terrarossa »

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1942
« Отговор #1269 -: Ноември 24, 2024, 01:01:10 pm »
Здравейте!

Моля за помощ по следния въпрос - "Да купя ли лаптопа Х.?"

След доста четене и мислене харесах един лаптоп и мисля да го купя, но поръчката ще се забави с около 2 седмици. Което означава, че вероятно ще го получа по ретро Меркрий и се колебая какво да правя...

Благодаря!

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1301
« Отговор #1270 -: Ноември 24, 2024, 02:29:58 pm »
Мисля, че ще си промениш решението и вероятно ще се спреш на нещо друго. Последни градуси на асц с ретрограден диспозитор. Гледам Уран, защото е и в трети дом. От една страна Луната и отделно Венера имат положителен сходящ аспект с Уран, но като цяло картата не е добра по мутабелните и предстои тао и с Меркурий, и с диспозитара му. Краен диспозитор на всичко е Нептун и отново е в подвижния кръст.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7818
« Отговор #1271 -: Ноември 25, 2024, 05:55:16 am »
Романтика,аз съм ЗА.Марс и Слънце са в сх.тригон.Марс като упр.на 2ри и Слънце на 7ми дом.

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1942
« Отговор #1272 -: Ноември 25, 2024, 01:40:40 pm »
Момичета, благодаря много за включването по въпроса!

Такова колебание и нерешителност не е било... :-[

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4633
« Отговор #1273 -: Ноември 25, 2024, 02:37:36 pm »
Романтика, според мен -изчакай, Меркурий е стационарен(днес вече май ретро) и в каре с Луната.

Samoella

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #1274 -: Ноември 28, 2024, 08:41:39 pm »
Здравейте!
От април месец 2024 г.един майстор започна външни стълби и го чакаме още да ги довърши.
Вече не се знае дали ще дойде.
Обещава, но го няма още.Затова реших да задам хорарен въпрос:
Ще дойде ли майстора да довърши стълбите?