1856г. освен край на Кримската война, има революция в модната индустрия - съвсем случайно е открита синтетичната боя за тъкани. Това е време, в което се появява и лекарство срещу малария, развива се психологията, роден е сам Фройд. През същата година започват и първите опити за създаването на газов двигател. Това е рождената година и на Никола Тесла, който е известен с това, че е виждал своите изобретения във вид на видения, а Нептун и Риби символизират мистиката.
Домът на Рибите си е домът на затворите, болниците и нелечимите болести, домът на приютите и благотворителността. Вероятно в близко бъдеще много внимание и финансиране от много държави ще бъдат отделени на грижите за неизлечимо болни хора, изплащането или увеличаването на размера на материалните помощи, грижите за хората с увреждания и хора в неравностойно положение. Възможно е изграждането на нови болници, места, където хората в нужда ще имат подслон. Може да бъде разработено ново лекарство за лечение на една от болестите, които сега се считат за нелечими.
В същото време домът на Рибите нали е дом на изгнаници, преследване и сегрегация на хората, на емиграцията. Напълно възможно е голям поток от хора да потърсят убежище и нов дом извън пределите на родината, като причините могат да бъдат войни или да са свързани с промени в климата.
Освен епидемии, катаклизми, свързани с водата, възможен е и бум в областта на езотериката и като цяло хора, занимаващи се с тази материя, биха били успешни.
От друга страна знак Риби като свързан с мунданен 12-ти дом на хороскопа, който е дом на загуби и недостиг, дали пък няма да даде липса на ценен ресурс като водата?
Като се има предвид, че е и дом на отдих, твърде вероятно е доста хора да останат без работа, но лекари, фармацевти, психолози, артисти, езотерици... ще бележат ръст.
Ролята на газа като екологично гориво в света ще се разширява и расте. Цената му също ще се увеличи. Тя и Венера беше наблизо, та сигурно ще доведе до ново ценообразуване.
Интриги, лицемерие, фино планирано предателство, таен шпионаж, странни смъртни случаи, хаос... Нептун е много коварна планета и все пак този аспект означава сила, която ни кара да развием емпатия, да бъдем доброжелателни, милостиви, по-духовни. Да се надяваме на мир и духовно пробуждане.
Предишният цикъл във водолей през 2009г. е бил в съвпад с Луната ми У3, У4 и на 2* от куспидата на 11-ти дом - започнала съм 3-годишна връзка тогава, а почти към края на цикъла загубих майка. Юпитер управлява 8-ми дом в картата ми, намира се в 4-ти. Нептун е съУ11, съУ 8 и се намира в 8-ми.
Настоящият цикъл при мен се случва в 11-ти дом на 4* от опозиция към прогресивно Слънце У5 и от тригон към Десцендент, на 5* от секстил към MC, ама май са множко за бавни планети. Точно насреща в момента е дирекционната ми Венера У1, У6. Не знам много какво да очаквам, понеже Юпитер нещо ме недолюбва, мисля. Натално имам тригон между двете планети.
При бившия ми цикълът започва в 11-ти дом също, в точен съвпад с ЮЛВ, секстил към натална Луна У2, У3, квадратура към Марс У12, съУ6. Той има един много възрастен приятел, който има сериозен проблем с алкохола и не знам защо го свързах с него и реших, че човечецът може да си замине, или майка му /11-ти дом като производен 8-ми за нея/. Дано не съм права! От друга страна си мисля, че може да стане родител или просто да сключи брак. Роден е с ретрограден Юпитер У7, съУ11, а и дирекция има на Юпитер сега към СЛВ в 5-ти.