Съвпад Юпитер-Венера в Лъв на 18 август 2014-08-22
Този съвпад ми е точен тригон с Марс(7,25гр) в овен У6,7 в 6д овен, заедно с Венера 14,33гр(У1, У 8 и У12) и Луна 22,14гр(У9-интерсептиран). Натален Марс няма можорни аспекти. На тази дата нищо не се случи, но на 20-ти почина котака ми. Тогава ЮВЗ е точен съвпад с Луна (22,01)У9 и точен тригон натален Плутон(У2) в Лъв, трВенера (10,02гр) лъв съвпад натален ЮВЗ(орбис 1гр30мин), трМарс точна опозиция натален Юпитер в Телец 7д, Юпитер У3 и У5(риби). ТрПлутон заформи Йод с Меркурий(У9 и У11) натален и натален ЮВЗ, който е на върха на конфигурацията в Лъв. Цялата ситуация започна когато преди около месец трМарс съвпадна със Сатурн и АСЦ, които са си заедно по натал. Котака спря да яде и резултата беше повече от логичен. При мен трМарс ми играе много гадни номера. Сигурно си отмъщава, че никой не иска да го погледне в очите(няма мажорен аспект с планети), макар да живее заедно с Богинята на Любовта – Венера и Богинята-Майка Луна. Може би Венера, Юпитер (14,03гр телец) и Уран(14,54 рак) му хвърлят само бегъл поглед през рамо (ако увеличим орбиса до 7-8 градуса). Най-близките му аспекти по натал са Полусекстил с Меркурий(10,43 риби) откъм 5д и секстил СВЗ(11,32 водолей) от 4д. :lol_hitting: :lol_hitting: :d030:
Пиша всичко това по-скоро като презумция как една неаспектирана планета евентуално може да действа като наказателен отряд, но само ако е силна и властва над няколко планети. Не знам дали съм права, но ако някой има наблюдение за действието на неаспектирани планети може да сподели. Мисля, че този съвпад на Венера и Юпитер в Лъв не е основния фактор, а само се присъединява към другите транзити и ги усилва. Ако съвпада активираше натален аспект или конфигурация сигурно щеше да е инициатор на събития, но в случая е май само допълващ фактор. :19: