Благодаря за изказаните мнения. Погрешно сте останали с впечатление, че аз стоя безучастно и пасивно наблюдавам. Това, че не му влизам в спиралата на агресия, и не се стремя да го надвикам, като застана отгоре, съвсем не означава това. Изобщо не съм човек, който ще си остави магарето в калта. Имах няколко срещи с два психолога през 2015г., за среща с психиатър ми присветна миналото лято (2016) и сме коментирали това не веднъж. Аз не мога да го променя, той може да се промени, ако сам пожелае. А такова желание у него се зароди, когато децата започнаха да го избягват. Тук мога само да го подкрепя и да приветствам усилията.
Ситуацията, описана по-горе - не е ежедневие (вече!!!). Промяната в положителна посока е доста голяма, но ги има тези спорадични изтрещявания, заради които беше желанието ми да се обърнем към психиатър. Аз бях, като него и се промених - по мое желание. Той също може да се промени, ако желае и има нуждата мотивация.
Да се изнесем с децата сега - няма да реши никакви проблеми, само ще отключи още агресия и реваншизъм. Това не е решение.
Опитах се, да съм кратка. Надявам се да съм внесла нуждата яснота. Още в неделя срещу понеделник - той се събуди най-любящия и мил баща и съпруг. Все едно нищо не е било. Изяви желание да гледа децата той, а не майка му, и са си прекарали много добре, както и вечерта беше задушевна. Конфигурацията с тр.Марс в неговата карта се разпадна (от IC квадрат към нат.Слънце и опозиция на Плутон на MC), а при мен вчера Марс направи тригон с нат.Венера. Да има и нещо по темата
Ще си позволя и едно отклонение - аз нося много огън в себе си - знаете, големия огнен тригон с двата У1 - и Нептун и Юпитер и Луната, хвърчилото, което правят с ъглов Марс. На млади години - агресирах много, авторитарно налагах волята си, изпепелявах , каквото ми пречи, докато не срещах подобен типаж и не погледнах отстрани - колко е грозно и отвратително. И не исках да бъда такова чудовище. Промяната отне години. То е бавен процес на осмисляне и трансформация. Хората, които имат много енергия, не винаги успяват да я владеят, да я насочват и използват правилно, конструктивно, тогава идват и разрушителните изблици. Особено, ако има и таен гняв. Човек може да се научи - и да се владее, и да използва енергията си "за мирни цели". Огънят, както може да изпепелява, така може и да грее. Важни са моделите, желанието, мотивацията.