Днес намерих начин да оползотворя конструктивно точната опозиция на тр. Марс с нат. Меркурий, без с никой да се дърля. :012:
Понеже в тази принудителна изолация не само няма с кого да се скараш, а се налага да си говориш сам, помислих си, че може поне да ме затрупат с повече работа, често и това се случва покрай такъв транзит. Дръжки. Мълчание на агнетата - и на скайпа, и по телефона.
Обзета от меркуриева празнота и марсово безсилие, реших и днес да наспамя няколко преводачески агенции. И неочаквано получих отговор след броени минути, една от най-старите столични агенции ми отговори. Този път нямаше проформа отговор - пратете си дипломите, подпишете декларация за поверителност/заверете клетвена декларация и чакайте да ви се изсипе манна небесна като ви възложим кратък пробен превод и после потънем в небитието с вашите документи. Направо ми поискаха кратки откъси от вече направени мои преводи, за да бъдат оценени.
И днес от 3 следобед досега седях и сглобявах преводаческо портфолио. Накрая не ми се стори достатъчно и направих превод на документ от още един алтернативен език, с който искам да работя /с този език нямах готови образци/.
Така се изморих, че нямам сили с никой да се карам, дори ако имаше някой дразнител до мен.