Ще споделя едно събитие, което се случи скоро при мен.
Искам да разбера аспектите, но не съм напълно сигурна къде да го отнеса - може би тр. Уран на К2, Новолунието в 5-ти, тр. Марс на К9 и тр. Сатурн, който здраво ме блъска в 9-ти.
На годишното събрание в работата преди дни бях доста грубо унижена от главния шеф. Предполагам, че е бил силно афектиран от друго събитие и трябваше някой да го отнесе и за мой късмет бях аз
Бях обидена и се изтъкнаха 3 мои грешки, които съм допуснала в задължителния документ, който попълвам всекидневно. Пример - вместо мед. лице, съм отбелязала мед. сестра, и другите 2 са подобни. Накрая ми се заяви, че изобщо не съм разбирала, че се съмнявал дали ще успея изобщо в живота и т.н. Направи ме на "пух и прах", за първи път някой се опитва толкова да ме забие...
През цялото време бях усмихната, а вътрешно се смях. Беше ми все тая, какво говори. Като му наблюдавах реакциите видях, че нито приема, нито предава нормално и не си струва изобщо да му отговарям. Чух му мнението, след което той хвърли документите, които бях представила :57: При което аз станах, погледнах го, подадох му ръка и му благодарих за доверието, за взаимната работа, за това, че избра мен и ми гласува доверие и т.н. Господинът избухна в смях, каза ми да не правя драми и ми се извини
Няколко дни по-късно ми се обади моя близка, която ми предложи да замина на обучение в чужбина (Източна Азия) със стипендия и всичко осигурено. И в най-смелите си мечти не съм си мислила, че ще ми се случи нещо подобно.
Получих и предложение за работа в международна фирма, въпреки че там малко езика ми е кът.
Та, моята малка победа - може би човек трябва да вижда положителното във всичко и да отреагира с добро. И може би благодарността към живота в един момент се превръща в благословия.
И се замислих - дали урокът ми не е бил само това - да отреагирам с добро, където през цялата година търпях какво ли не.