Днес имам събитие по съвпада Венера/Марс до нат.Сатурн в Лъв и по съвпада Луна/Сатурн върху нат.Нептун (У1) - бях на една процедура за тяло - стягане, повдигане и т.н. Не бях гледала картата за конкретния час, даже бях позабравила, понеже не беше планирана и си записах час съвсем ненадейно и непалнирано, в хода на един разговор още миналия петък.
С кинезитерапевта през цялото време си говорихме за венерините нещица (Венера/Меркурий) и за правилните форми - тук виждам нат. Сатурн в съвпад мунданните Венера/Меркурий и също Мунданно Луна/Сатурн върху нат. Нептун (У1). По време на процедурата - поселдните са били на тр.МЦ.
Добавям и една публикация от Звезден навигатор - хареса ми:
ВЕНЕРА СЪВПАД МЕРКУРИЙ
17 Юли 2016
Интересен съвпад на две планети, които са в постоянна близост една с друга, поради това, че не се отдалечават много от Слънцето.
Венера и Меркурий нямат сходна природа и по принцип не са в приятелски отношения. Когато Венера е в прегръдката на Меркурий, тя е прекалено разсъдлива и от много мисли и анализи, не и остава възможност да се наслади на чистото чувство, необременено от логиката.
Същият съвпад за Меркурий му отнема възможността за взимане на самостоятелни решения и не го стимулира да мисли самостоятелно. Той е постоянно зает да изследва и другите гледни точки, да обсъжда варианти с партньорите и е зависим от тяхното мнение.
Хората, които притежават този съвпад, изобщо не могат да си изгубят ума в една любовна история. Винаги проявяват разум в отношенията и даже чувствата им са в известна степен охладени от интелектуалната енергия на Меркурий.
Това са винаги много социални личности, с талант за изграждане и поддържане на отношенията. Любезни, миролюбиви, избягващи острите сблъсъци, готови за компромиси. Имат дипломатически качества и дар слово.
Съвпадът на Венера и Меркурий е интересно събитие с различна честота. Поради близостта си със Слънцето и ретро ходовете им, те могат да си устроят среща повече от веднъж в годината. Тази година са си уговорили цели 3 срещи. Първата се състоя на 13 Май в 16* 57' на знака Телец с ретрограден Меркурий. На 17 Юли предстои втората им среща в 05* 45' на знака Лъв, когато Меркурий настига Венера, а на 29 Август за трети път ще се срещнат в 29* 00' на Девата, когато Венера ще настигне Меркурий. През Май двете планети не бяха във видимост, но съвпадът им през Юли ще може да се наблюдава на западния хоризонт.
През 2017 година двете планети ще имат само един съвпад на 18 Март в знака Овен.
Анимираният съвпад на Венера и Меркурий е от миналата година - съвпада им във Водолей: