Прехвърлям поста си по указание на шефа
А аз да разведря темата с нещо позитивно.
Възложиха ми втора книга за превод, от същото издателство. Гласуваха ми голямо доверие и изборът на книги беше мой, по моя препоръка. Ориентирах издателя към по-специализирана тематика – Астрология и Таро. Придобиха авторски права за две такива книжки, тия дни подписаха договор с издателството, което държи правата. Аз ще бъда преводач, редактор и коректор. Плюс една редакторка, носител на езика, която да направи рутинна проверка за дребни граматически и пунктуационни грешки.
Първата книга, която ще се превежда, ще бъде за Таро – не само теория и психология, а и практикум, с много реални примери и подредби по различни житейски въпроси. Книгата ще излезе след няколко месеца на книжния пазар. Сега планираме да се тиражира първата ми преведена книжка, която завърших в средата на май. Вероятно през септември ще излезе от печат.
И аз с интерес разглеждам картата. Но за мен това събитие е резултат от един доста напрегнат период за Лила, през който един след друг са се застъпвали важни транзити. По същия начин се развива и нумерологичната карта. Аз лично много се радвам, че тя е (така да се каже) поела по подходящата пътечка и това я извежда към успеха/постижението/удовлетворението. Имаше и друга вероятност - просто да беше останала в стария "калъп" и едва ли сега щяхме да обсъждаме успеха.
Ето моите разсъждения - ще набележа само най-важните:
-Започва се с квадрата на Плутон от 2 дом към себе си. За мен е много важно, че при наталния Плутон седи и СЛВ - наложителна посока на развитие. Жизнена нужда от промяна на начина действие, посока Везни+11 дом.
-Уран каца върху ЮРВ и Со в 5 дом. желание нещо да се промени, да намери собственото си място чрез 5 дом, но ... там е ЮЛВ/Венера - Венера иска ново проявление като У на СЛв - иска да е Везни, а не Овен.
-през това време Нептун е нагазил Марс, упр на ЮЛВ и Со в 5 дом - започва се чистка, невидима, вътрешна, с усамотяване, нов поглед към Марс като У5
- Плутон прави квадрат към Меркурий, У10 и У8, но вече това има друго проявление, защото 5 дом е преобразен. През това време Сатурн вече е минал през 1 дом, влиза във 2 дом и прави куинконс към Юпитер в 7 дом. Идва времето за съвместната работа чрез писане и чужбински/издателски истории, но Лила трябва да поработи върху ценностите си, които биха й помогнали да подсигури живота си. Свидетели сме и на това - не й беше лесно, но се виждаше промяна.
- След което Юпитер завършва парада - тръгва през 11 дом (там е СЛВ, Уран вече е поработил отсреща, Плутон държи положението на квадрат) и върти точно върху Плутон и СЛВ. За мен той изиграва важна роля в качеството си на У2 и намиращ се в 7 дом.
- А в момента на събитието тр СЛВ е в 9 дом, в Лъв, точен тригон/секстил с нодалната ос.
В крайна сметка, резултата е налице, но при всички положения това е благодарение на труда, който е положил човек. Лила може и да си мисли, че е заради отстояване на собствените интереси, но аз смятам, че е заради това, че е успяла да стигне до състояние, при което спокойно да седне и да "преговаря" с отсрещната страна. Защото Везни иска точно това - преговори. Тя дава своите знания (мерк/ЮЛВ), променя начина на действие (Плутон), поставя приоритети си (Сатурн) ... и вече бере плодове (Юпитер върху СЛВ)