Те не са ли заедно? Въпреки, че жлъчката може да се отстрани оперативно при проблем и черния дроб си функционира сам. Имам генетично прегъната жлъчка, прилича на числото 8. Но при нея нямам болка, а при мазна и вредна храна, люто, преаждане силни стомашни киселини, които изгарят дванадесетопръстника и оттам гастрит. Гастритът още в тинейджърските години го излекувахме с хомеопатия, много добър специалист. Бавен процес, но сигурен. Алергийте също ги имам от дете. Но това според мен беше реакция от черен дроб, натоварила съм го. Сетих се, че и от загоряла, прегоряла в дъното на тенджера храна, много товари и двете ( черен дроб и жлъчка). Аз имам такъв филм от по-рано днес. Случвало ми се е да ме избие алергия, с пристъп на задушаване от храни с изтекъл срок на годност, но това са единични случаи, винаги гледам датите, за да не се налага да се връщам или да хвърлям храната. Затова не си купувам мариновано месо, от където и да е, обикновено после имам проблеми с киселини. Мариноват старо месо, което вече не става за ядене или е на границата да не става. Но за натравяне и Нептун ще е замесен. Прегорялото мисля най-пасва на Сатурн, в 8-ми, но аз не съм компетентна, все още уча основи.
Съкратено, при жлъчка винаги се проявява с киселини, докато при черен дроб ме избива външно с подуване, алергия и усещам болка по долу от жлъчката, но не е силна или продължителна.