Дияна, за мен споделеното от теб не спам, а полезно.
Аз имам псевдоизлъчване на Венера-Нептун изгряващ на АСЦ в аспект с Венера в 5-ти , при Слънце в Риби, а не че изразявам нейните достойнства от малка, при все рецепцията Слънце/Венера. Всяка източна планета е
силна, но с какво е друг въпрос и благодаря, че така добре обясни защо. :38: На теб ти
харесва да предаваш мислите си посредством факти-логика-баланс, което се посреща с разбиране от хората с практичен ум, на мен ми
харесва да отразявам женската страна на ума -интуицията,което се посреща от хората много често както ти каза като врачуване, гадаене.Няма нарушение на основните правила в астрологията , конкретно в случая с Венера като Зорница и Вечерница, но виж как двете я изразяваме по различен начин, а прогресията казва 'що така
ще я развиваме и докъде, таз Хубавица.
Иначе по мои наблюдения, и тук във форума и въобще, повечето дами с Венера като Вечерница в картите си, по-трудно налагат своята женственост, чар, маниер, стил, както и разбиране за съвместимост. А пък нека оставим астрономията на астрономите, а астрологията на астролозите или ако древните са прилагали астрономичен подход обяснявайки Венера като Зорница и Вечерница, би било редно от тяхна страна да ни бяха завещали и съответстващото астрологично тълкуване на същата.