И двете, но не мога да извлека есенцията
Твоите наблюдения какво показват и как точно е ситуиран/аспектиран марс в натала?
При мен Марс е на ИЦ, на 2 градуса пред него в 3 дом и силно влияе и на двата дома. Най-ниската планета, ретроградна. Като кака (макар и само година по-голяма), отговорна пред майка ми за всичко, което правим със сестра ми - бях наложила абс. тоталитарна диктатура - ставаше само каквото аз реша, както го реша, отговарях тя да има домашни, ако нещо се счупи ... и за да не ям бой аз, заради нея, действах по най-първичния начин - физическо, вербално и всякакво друго надмощие, контрол... Парадоксално е, че винаги много сме се обичали и сега отношенията ни не са такива
Директното движение в прогресии на моя ъглов Марс съвпада с възврата на Сатурн. Установих се в София след дълго скитане и си купих жилище (на кредит с ипотека), но все пак ... точната дума е "установих се". До тогава много ми харесваше да живея насам и натам, в различни градове, с различни хора, да попивам от местните особености, да ги наблюдавам и да нямам корени, да съм отвързана.
Спрях да пилея марсовата енергия, канализирах я в конкретни посоки. Придобиването на имот, грижите около провеждането му във вид за живеене, саниране и т.н. ме занимаваха в идните години. Последваха брак, деца ...
Очаквам да доживея връщане на Марс в наталната му точка
дали да го нарека възврат, като не е направил една обиколка на зодиака, но то по прогресии никой не го преживява с Марс точно
Такава случка имам и с Меркурий. В натала е директен, дори не е стационарен, обръща се назад и предстои да се обърне.
Да се върна на Марс - при промяната от ретро фаза в директно движение - отчитам правилно канализиране на енергията, овалдяване и насочването й в правилна посока, без разпиляване.