Автор Тема: Марс  (Прочетена 398409 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Марс
« Отговор #195 -: Май 19, 2014, 09:29:37 pm »
Добре де, ако бях писала, че е Марс е в Овен в аспект Плутон, Сатурн и бля-бля дали пак щеше да има нужда от цялата карта, че да се каже че е силен и има достатъчно енергия  :017:
Съгласна съм, че за по-прецизна преценка е нужна цялата карта, но в случая ни интересува само има ли характерната марсова енергия или няма

Нямам час на раждане

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #196 -: Май 19, 2014, 09:33:27 pm »
Арлекин-силен или слаб марсово ?1?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #197 -: Май 19, 2014, 09:33:47 pm »
А пък тогайзи да те питам за Марс в първи в Козирог -асц е стрелец със Слънце в стрелец- силен ли е Марс и типичен ли е?
De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
« Отговор #198 -: Май 19, 2014, 09:34:35 pm »
Женска карта

Satin

• Hero Member
« Отговор #199 -: Май 19, 2014, 09:37:55 pm »
А пък тогайзи да те питам за Марс в първи в Козирог -асц е стрелец със Слънце в стрелец- силен ли е Марс и типичен ли е?

аспекти няма ли

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #200 -: Май 19, 2014, 09:38:54 pm »
А Слънцето къде е - под хоризонта или над хоризонта, дневна или нощна карта?
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
« Отговор #201 -: Май 19, 2014, 09:39:45 pm »
Само опозиция с Луна. Другото е отвъд 12 градуса орбис. Слънце е на 9 градуса

Diyana

• Hero Member
« Отговор #202 -: Май 19, 2014, 09:40:32 pm »
Слънце първи дом почти на асц съвпад с нептун

Diyana

• Hero Member
« Отговор #203 -: Май 19, 2014, 09:42:31 pm »
Между другото въпросът дневна или нощна е много ключов тук- има силна рача луна и водещото светило е съществената удивителна в картата

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #204 -: Май 19, 2014, 09:43:37 pm »
Добре де, ако бях писала, че е Марс е в Овен в аспект Плутон, Сатурн и бля-бля дали пак щеше да има нужда от цялата карта, че да се каже че е силен и има достатъчно енергия  :017:
Съгласна съм, че за по-прецизна преценка е нужна цялата карта, но в случая ни интересува само има ли характерната марсова енергия или няма

Нямам час на раждане

Марс в Дева сам по себе си хич не е слаб, даже ми е един от фаворитите, защото може да е много систематичен и изпълнителен, сръчен и енергичен и едновременно с това, с малко повече мозък от нормалните Марсове.  :57: но според мен винаги трябва картата. Има го и това при Дева/Близнаци планетите, че понеже ги управлява Меркурий, имат склонността да са между двата пола.  :012: Може и само вътрешно да го изживяват, но си е така.

Иначе Козелския Марс със Стрелчешкото Слънце - Слънцето не го харесва този Марс според мен - то по природа си е фолософско, с Нептун става още по-изтънчено и някакъв нецивилизован Марс, който размазва глави не му е първото желание за паж. Може би човекът привключва между двете неща и повече изпуска марсова енергия, когато е в емоционален афект, но иначе не.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #205 -: Май 19, 2014, 09:47:04 pm »
Между другото въпросът дневна или нощна е много ключов тук- има силна рача луна и водещото светило е съществената удивителна в картата

Да, силна Луна в нощна карта, особено женска, често е ключов момент (и моят случай е такъв).
Имам такава в моята база - нощна карта - Луната е хем екзалтирала, хем в 10 дом, анаретна (29 гр.) съвпад с Алциона, при това управлява изгряващия знак. Слънцето е във Везни, в долната хемисфера. Интересно ми е как ще се прояви тази Луна, доста специфично ми се струва поставена. Засега не може да се каже, девойката е едва на 23, още няма собствено семейство и сериозна връзка.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Satin

• Hero Member
« Отговор #206 -: Май 19, 2014, 09:52:51 pm »

Слънцето най-вероятно надделява, неаспектиран няма какво да го кара да действа, вероятно се включва, като е засегната Луната по някакъв начин, през останалото време спи

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #207 -: Май 19, 2014, 09:57:15 pm »

И двете ,особено ако Венера е оцветена от Плутон /Юпитер .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
« Отговор #208 -: Май 19, 2014, 10:03:29 pm »
Мен пък ми е скучно да давам коментар без да видя картинка (карта).   :72: Едно е да видиш с очите си, а друго е да чуеш разказаното. :)

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #209 -: Май 19, 2014, 10:03:57 pm »

Според мен тук марс се изявява много силно. Малко съм пристрастна де ( моя козирогатия го харесвам, само да не му се беше лепнла нептун отгоре). Но слънцето е съвпад с нептун, има леко рибешки отенък, струва ми се марс надделява , макар и неаспектиран. Точно понякога  неаспектираните планети са най-видими и са основна тема в хороскопа.
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name