Автор Тема: Марс  (Прочетена 398398 пъти)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Re: Марс
« Отговор #210 -: Май 19, 2014, 10:16:35 pm »
Мисля, че съм качвала картата на девойката тук - често съм я споменавала по повод на заточен ретроМеркурий. Надделява Луната в първия градус на Рак в седми - макар и на нея кажи-речи единственият й аспект да е този с Марс. Няма Марс и Слънце във външността или излъчването й - има изключително слаба и фина структура, висока е, не казвам, че е кльощава, но не е и атлетична - има такива фигури, при които не личат мускулите сякаш под кожата и колкото и да са слаби, излъчват женственост и мекота. Никаква физическа сила - не може да вдигне повече от десет кила, никаква издръжливост - не може да стои права повече от половин час. При това тренира много усърдно - народни танци, йога, зумба и т.н., не пропуска тренировка, отговорна е. Може силният Марс и в това да се изразява - култивиране на силна самодисциплина, безрезервна лоялности и отговорност. Иначе пряко си отиграва марсовата неудовлетвореност с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда". Има Венера в Скорпион и вероятно може да е манипулативна в интимна среда, но не съм виждала много от тази скорпионска Венера у нея.
Руса коса, топли светлокестеняви очи, няма и много Нептун там. Юпитер е в Лъв и при толкова огън е много интересно как женските планети надделяват безпрекословно.
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #211 -: Май 19, 2014, 10:23:23 pm »
Иначе пряко си отиграва марсовата неудовлетвореност с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда".

За Марс не знам дали има значение колко е силен или слаб, но мрънкането е типично отработване на рачешка Луна.  ;D
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Flora

• Hero Member
  • Публикации: 1168
« Отговор #212 -: Май 19, 2014, 10:24:14 pm »
Цитат
Няма Марс и Слънце във външността или излъчването й - има изключително слаба и фина структура, висока е, не казвам, че е кльощава, но не е и атлетична - има такива фигури, при които не личат мускулите сякаш под кожата и колкото и да са слаби, излъчват женственост и мекота. Никаква физическа сила - не може да вдигне повече от десет кила, никаква издръжливост - не може да стои права повече от половин час. При това тренира много усърдно - народни танци, йога, зумба и т.н., не пропуска тренировка, отговорна е. Може силният Марс и в това да се изразява - култивиране на силна самодисциплина, безрезервна лоялности и отговорност. Иначе пряко си отиграва марсовата неудовлетвореност с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда". Има Венера в Скорпион и вероятно може да е манипулативна в интимна среда, но не съм виждала много от тази скорпионска Венера у нея.

Интересно.. За външния вид смятам, че голяма роля има нептун , който е съвпад със слънцето и асцендента ( или близо до него). Това дава тази фигурна и женственост, мекота. И аз съм с много подбна на нейната и марса ми е в козирог съвпад с нептун. Разликата е , че  овнешкото слънце (сигурно) ме прави  много издържлива ( вдигала съм и по 30 кг, макар аз да съм 53-54 ), не се изморявам лесно, а външно сигурно изглеждам крехка. За горното описание на марса си много права, просто не бих могла да го кажа по-добре- силна дисциплина, лоялност и отговорност. Така действа един марс вкозирог ( ако не е много ранен).
Sometimes I wake up in the morning
To red, blue, and yellow skies
It's so crazy I could drink it like tequila sunrise
I feel free when I see no one
And nobody knows my name

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #213 -: Май 19, 2014, 10:39:28 pm »
Девойката ходи на танци и йога и не може да стои права? Слънце в стрелец, марс по целодомна-във втори?

Марс не бил толкова важен за жените-защо? Те от едната лунна енергия ли всичко правят? Марс си е жизненост и импулс да действаме-независимо дневна/нощна, мъжка/женска и т.н.
Като е кофти поставен-и мотивите за действие са кофти, или самото действие е кофти, или направо ставаме жертва на действие-тук вече зависи къде какво.

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #214 -: Май 19, 2014, 10:44:37 pm »
Като е кофти поставен-и мотивите за действие са кофти, или самото действие е кофти, или направо ставаме жертва на действие-тук вече зависи къде какво.

Ако ако няма действие, не е ли това слабостта на Марс

Papy

• Hero Member
« Отговор #215 -: Май 19, 2014, 10:46:32 pm »
Само едни мнооого дебели хора не извършват никакви действия. Действие е да траеш да те бие мъжа ти, действие е ти да го биеш...всичко е действие

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #216 -: Май 19, 2014, 10:52:27 pm »
Ако ако няма действие, не е ли това слабостта на Марс

Зависи от ситуацията, може и да е сила, ако в някой момент трябва да го запираш този Марс и успееш.  :29:

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #217 -: Май 19, 2014, 10:52:48 pm »
Пасивността и търпимостта за мен не е действие по Марс, може и да бъркам

Diyana

• Hero Member
« Отговор #218 -: Май 19, 2014, 10:53:03 pm »
Девойката ходи на танци и йога и не може да стои права? Слънце в стрелец, марс по целодомна-във втори?

Да, не може. Има слаб кръст, затова ходи на йога, танци и т.н., редовно прави боуен и самата тя се справя доста добре с лечебни масажи - някак има сила в ръцете, но са й слаби китките :017:. Има доста драстични алергии и множество алергени, затова се придържа активно към хомеопатия, аюрведа, билколечение, бахови капки, и други алтернативи. Има проблем неврологичен и затова е последователен привърженик на йога, медитация и т.н. Ето такъв тип спартанска самодисциплина и отговорност към себе си имам предвид.

Досега й търсих картата из предните си постове, но не я намерих, а не мога да я кача.

Papy

• Hero Member
« Отговор #219 -: Май 19, 2014, 10:55:16 pm »
Съвпадът в различни знаци според мен не е от типичните-на мен ми е омръзнало да чета за всеотдайната и любяща майка при съвпад луна/венера

Papy

• Hero Member
« Отговор #220 -: Май 19, 2014, 10:56:51 pm »
Всъщност така описано прилича и на твърд аспект сатурн/меркурий, спомням си за коя карта говориш, но не помня конфигурациите

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #221 -: Май 19, 2014, 10:58:06 pm »

Марс във Везни или Марс във Водолей според мен друго мислят.  ;) Пак опираме до нетрадиционните проявления. Функцията на Марс е да обслужи егото, да отвърди себе си в конфликтните ситуации, така че колко е силен и колко е слаб според мент рябва да се съди спрямо успеваемостта му в това.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #222 -: Май 19, 2014, 11:01:09 pm »

А след като са действие по кой са ?!? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Diyana

• Hero Member
« Отговор #223 -: Май 19, 2014, 11:02:38 pm »
Всъщност така описано прилича и на твърд аспект сатурн/меркурий, спомням си за коя карта говориш, но не помня конфигурациите

Да, възможно е да е урок от Раху и Сатурн в Дева. Дори звучи точно по него. Квадратът с Меркурий в Стрелец е малко далечен - над 8 градуса и се разпада.

Papy

• Hero Member
« Отговор #224 -: Май 19, 2014, 11:05:51 pm »
Да, права си-и сатурн/раху стига
Не помня (и сега не ми се търси) коя планета какъв орбис дава, за да проверим квадратът дали действа, но засега съм фен на - щом е разпадащ, не може да е толкова зле. Ето, примерно, вярно с доста грижи, но тя успява да го контролира положението