Автор Тема: Марс  (Прочетена 398459 пъти)

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
Re: Марс
« Отговор #225 -: Май 19, 2014, 11:10:29 pm »
А след като са действие по кой са ?!? :)

Добре де неправилно се изразих, пасивността не е действие според мен

Това покорно да търпиш примерно някой да те шамаросва, обикновено е защото нямаш сила да се противопоставиш. Правиш ли нещо по-въпроса да не те шамаросват, тц, седиш си и ядеш бой, демек Марс не реагира, не му е в природата на да се даде да го бият без съпротива.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #226 -: Май 19, 2014, 11:16:01 pm »
Мисля, че съм качвала картата на девойката тук - често съм я споменавала по повод на заточен ретроМеркурий. Надделява Луната в първия градус на Рак в седми - макар и на нея кажи-речи единственият й аспект да е този с Марс. Няма Марс и Слънце във външността или излъчването й - има изключително слаба и фина структура, висока е, не казвам, че е кльощава, но не е и атлетична - има такива фигури, при които не личат мускулите сякаш под кожата и колкото и да са слаби, излъчват женственост и мекота. Никаква физическа сила - не може да вдигне повече от десет кила, никаква издръжливост - не може да стои права повече от половин час. При това тренира много усърдно - народни танци, йога, зумба и т.н., не пропуска тренировка, отговорна е. Може силният Марс и в това да се изразява - култивиране на силна самодисциплина, безрезервна лоялности и отговорност. Иначе пряко си отиграва марсовата неудовлетвореност с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда". Има Венера в Скорпион и вероятно може да е манипулативна в интимна среда, но не съм виждала много от тази скорпионска Венера у нея.
Руса коса, топли светлокестеняви очи, няма и много Нептун там. Юпитер е в Лъв и при толкова огън е много интересно как женските планети надделяват безпрекословно.

Цитат
  има такива фигури, при които не личат мускулите сякаш под кожата и колкото и да са слаби, излъчват женственост и мекота.

Ето ти малко от Венера  в Скорпион с Марс в Козирог

Цитат
не може да вдигне повече от десет кила, никаква издръжливост - не може да стои права повече от половин час. 

Типичен Марс ,поставен в 1-ви дом ,

Цитат
не пропуска тренировка, отговорна е.

...в Козирог

Цитат
с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда". 

Силен.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Satin

• Hero Member
« Отговор #227 -: Май 19, 2014, 11:19:23 pm »
Да, не може. Има слаб кръст, затова ходи на йога, танци и т.н., редовно прави боуен и самата тя се справя доста добре с лечебни масажи - някак има сила в ръцете, но са й слаби китките :017:. Има доста драстични алергии и множество алергени, затова се придържа активно към хомеопатия, аюрведа, билколечение, бахови капки, и други алтернативи. Има проблем неврологичен и затова е последователен привърженик на йога, медитация и т.н. Ето такъв тип спартанска самодисциплина и отговорност към себе си имам предвид.

Въпреки физическата слабост полага усилия, Марс май си действа  :) Ако го нямаше този Марс, можеше да вдигне ръце и да примири със състоянието си.

Прати ми данните на лични, ако искаш да кача картата

Рени

• Hero Member
« Отговор #228 -: Май 19, 2014, 11:26:48 pm »
Добре де неправилно се изразих, пасивността не е действие според мен

Това покорно да търпиш примерно някой да те шамаросва, обикновено е защото нямаш сила да се противопоставиш. Правиш ли нещо по-въпроса да не те шамаросват, тц, седиш си и ядеш бой, демек Марс не реагира, не му е в природата на да се даде да го бият без съпротива.

Ти можеш да шамаросаш някой и с думи ,а това не е пасивност,както и да проявиш търпение ,защото не искаш да смачкаш нечий фасон ,и в двата случая не е Марс ,а Слънце/Луна ,като везните се накланят в посока втората -избирам да пусна Марс в действие или реагирам инстинктивно с Марс-а си. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Satin

• Hero Member
« Отговор #229 -: Май 20, 2014, 12:03:03 am »
Мисля, че съм качвала картата на девойката тук - често съм я споменавала по повод на заточен ретроМеркурий. Надделява Луната в първия градус на Рак в седми - макар и на нея кажи-речи единственият й аспект да е този с Марс. Няма Марс и Слънце във външността или излъчването й - има изключително слаба и фина структура, висока е, не казвам, че е кльощава, но не е и атлетична - има такива фигури, при които не личат мускулите сякаш под кожата и колкото и да са слаби, излъчват женственост и мекота. Никаква физическа сила - не може да вдигне повече от десет кила, никаква издръжливост - не може да стои права повече от половин час. При това тренира много усърдно - народни танци, йога, зумба и т.н., не пропуска тренировка, отговорна е. Може силният Марс и в това да се изразява - култивиране на силна самодисциплина, безрезервна лоялности и отговорност. Иначе пряко си отиграва марсовата неудовлетвореност с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда". Има Венера в Скорпион и вероятно може да е манипулативна в интимна среда, но не съм виждала много от тази скорпионска Венера у нея.
Руса коса, топли светлокестеняви очи, няма и много Нептун там. Юпитер е в Лъв и при толкова огън е много интересно как женските планети надделяват безпрекословно.

Eто картата на момичето

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #230 -: Май 20, 2014, 09:33:58 am »
Цитат
не може да вдигне повече от десет кила, никаква издръжливост - не може да стои права повече от половин час. 
Цитат
с мрънкане и задействане на рицарския комплекс "принцеса в беда". 
Типичен Марс ,поставен в 1-ви дом, ...в Козирог. Силен.

Не знам ти какви марсове в първи дом в козирог познаваш, но не ми изглежда да са съвсем типични. Ей ти отдолу един "типичен" марс, поставен в първи, ... в козирог. Силен. С Асцендент в Стрелец. Не прилича много на цитираното от мен.

И още няколко такива типични стрелци на асц. с Марс в Козирог в първи,

и два женски козирожки марса в първи дом с асц. стрелец.

« Последна редакция: Май 20, 2014, 09:36:46 am от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #231 -: Май 20, 2014, 09:40:25 am »
Диана, като гледам сега картата на момичето-не са ли далече сатурн/раху за съвпад?

Diyana

• Hero Member
« Отговор #232 -: Май 20, 2014, 09:56:26 am »
Да, далече са. Не ги броя за съвпад, по-скоро имах предвид позицията им в Дева - и двете дават сходни "уроци". По сидерал остават в един знак, макар и да отиват в Лъв.

Рени

• Hero Member
« Отговор #233 -: Май 20, 2014, 10:04:08 am »
Накъде е насочена енергията в огнен дом  ?!?
Марс/Овен/1-ви дом са искра,а не носачи. :)

Диана,виждала си и знаеш как изглеждат като млади същите ,нали ,както и защо изглеждат така сега ?!?Макар да не се доверявам на тези карти ,защото аз ще ти постна поне още две ,примерно на Брад Пит с различна от тази  домофикация ,но и без същите -Марс в Козирог в 1-ви дом е амбициозно чаровен и в мъжка ,и в женска карта ,а как го постига това -останалото в картата.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #234 -: Май 20, 2014, 10:06:24 am »
Оххххх, с тези Кози Марсове туука ме поставихте в любовчийско настроение.  :58: :58:

Diyana

• Hero Member
« Отговор #235 -: Май 20, 2014, 10:08:47 am »
За Марс не знам дали има значение колко е силен или слаб, но мрънкането е типично отработване на рачешка Луна.  ;D

Форумно освен за твоята рачка, се сещам за аброуд и аврора. Не сте най-големите мрънкала в списъка ми ;D.

Satin

• Hero Member
« Отговор #236 -: Май 20, 2014, 10:10:08 am »
Дияна, как са нещата по 5 и 10 дом при момичето, ако здравословните проблеми идват от Венера У6, дали има проблеми и по темите на другите домове, които управлява 

Diyana

• Hero Member
« Отговор #237 -: Май 20, 2014, 10:25:34 am »
Проблеми със зачеването. Няма физиологична причина - поне не явна. Все пак след толкова блъскане, е овладяла физическите си предпоставки. Но мисля, че бях споменавала и това - на първично/клетъчно (съответно най-неконтролируемо) ниво в нервната й система се заражда някакъв спазъм, който предизвиква контракции на мускулите и... тъй - реакцията на тялото е като към алерген и чужда клетка. По десети дом - има успешна кариера, макар да не й е достатъчно нивото, до което е достигнала - има амбиции, без да е натрапчива кариеристка. В момента детето е най-голямата й грижа все пак и си владее кариерните амбиции.
Аналитик е - работи си по Меркурий. Била е и секретар в голяма държавна институция, и банков анализатор - мениджър корпоративни клиенти на средно ниво по-скоро. Все още не ѝ достига нещо, за да работи без супервайзор, но се учи бързо.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #238 -: Май 20, 2014, 10:51:30 am »
Накъде е насочена енергията в огнен дом  ?!?
Марс/Овен/1-ви дом са искра,а не носачи. :)

Не можеш да приравняваш Марс в земен знак на Марс в Овен, само защото е в първи дом. Не работят така нещата. Пък и не съм убедена, че Марс в Овен е слаботелесен.

Ако я караме на такива аналогии всъщност първи дом е дом на Сатурн, все пак, не на Марс. Независимо от модерните импровизации по темата.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #239 -: Май 20, 2014, 10:56:42 am »
Диана,виждала си и знаеш как изглеждат като млади същите ,нали ,както и защо изглеждат така сега ?

Момичето от картата не е тийнеджърка все пак. Превалила е сатурновия възврат отдавна и вече върви към трети юпитеров цикъл. А и тренировъчният й режим за някой фиксиран марс като моя изглежда направо драстичен.