При Марс в Риби агресията е по-овладяна, освен ако не е в Пурва Бхадра от средата на знака някъде до към 25ия градус се пада. В тази накшатра и Луната не е от най-кротките, а хем я гледаш на пръв поглед кротичка рибешка Луница. Двама от най-големите скандалджии, които съм виждала, имат такива Луни, все с някого трябва да се ядат. Но имаше и аспекти с малефици.
Мой близък с Марс в Риби в тригон със Слънце - агресията беше изключително овладяна, не съм го чува дори да вдигне тон. Марс е в квадрат със стационарна Венера, която във ведическата карта е в един знак с Кету /и минава в Телец/. За него мога да кажа, че е моногамен в любовта и все го мамеха, съпругата му триеше сол на главата, а той гък не казваше. Вторият брак се оказа по-спокоен и щастлив, след 40-годишна възраст успя да намери спокойствие и задоволство. Успехът в живота идва на средна възраст, след много разочарования.
При него Марс е тригон със Слънце в Рак, при мен с Луна в Рак - енергията е много оладяна, облагородена, не могат да се видят дивашки или истерични изстъпления, хвърляне, блъскане, тръшкане на врати в изблик на гняв. На мен дори не ми се е случвало да счупя чаша или чиния, ако съм силно ядосана - винаги мисля за вещта, за безсмислени щети и че не това е начинът. Затова и обкръжена от хора, които имат проблеми с гнева, вкл. и с неконтролируемото му вербално изразяване, се чувствам като сред диваци, все едно са излезли от някоя гора.