днес пред училище станах свидетел на непростима агресия на тийн ,малко над пубертета към своята приятелка,пак същия бяс и насилие,приятеля с него се опита да го вразуми,не успя,мина патрулка бавно на кръстовището и не се намеси,наблюдавах как хора минават с апатичен поглед и отминават,не се сдържах и извиках "ей пусни момичето",тоя се обърна към нас,бяхме с моя позната и двете й деца,изкрещя,пусна момичето,то избяга панически плачейки,те влязаха в училищния двор и крещейки започнаха да хвърлят камъни по стените на училището и прозорците и да ритат съоръженията, създавайки невъобразим шум,минаха и заминаха,без никой да ги спре- почувствах се деен персонаж от бъдещите мъртви души
Много често ставах свидетел на подобни ситуации...
Това насилие е повсеместно и става все повече. Тревожното е, че не могат да се направят много неща, за голямо съжаление, защото връзката някъде там е изгубена родител/дете/училище. А обиждайки децата обиждаме и себе си, защото децата подражават и се учат от примера, който виждат ежедневно. Част от младежите просто не са те, а под контрол на енергийни напитки и други в-ва или пък изцяло обладани от разни фалшиви идеали.
От институциите, с които си имах работа през годината (социални, полиция) срещнах много голямо нехайство и изключително неадекватни решения. Може би, някъде там има хора, които имат желание да променят нещата, но и аз лично разбрах, че ударът на камък е много по-вероятен от това някой да те чуе и разбере какво всъщност му казваш... И все пак в мен остава надеждата, че нещата ще се променят и камъкът може да се ползва за стъпало.
Стреличке, в последно време наблюдавам как изразяват нежните си чувства някои тийнове — стискат се за врата (демек душат се) и си бият шамари, уж наужким. Определено има садо-мазо уклон в девойките. После, когато се разделят с младежите, сценките са грозни и публични, те се дърпат да си ходят, момците не ги пущат… има физически момент в случката. Мотивите — "ти си животно, страх ме е от теб". Полудомашно насилие отвсякъде, но е факт, че момите сами налитат на такива типове.
Тук не съм съгласна много за това, че момичетата налитат. Свидетел съм на друго.
А и другото, масово се говори за страха от бежанци, а никой не вижда какво се случва с ромите. Нещата, които стават скрити са много по-страшни. Получавала съм сигнали от млади български момичета, към които има опити за физическо насилие от роми. Дават ми за Германия, а не се вижда какво се случва тук.
За съжаление се мълчи, крие се от родители и т.н., защото има огромен страх...
Не ги мразя ромите и не искам да деля на етноси или религии, всички сме равни, но съм силно против необразоваността и тази манипулативна политическа власт, която се опитва да ни убеди колко много и пука за нас, а постига само едно - контрол, всяване на огромен страх и яко затъване.
Няма да се впускам в повече обяснения все пак форумът е астрологичен. Та, затова го споделям като лични впечатления за тр. ретро Марс в стрелец, при мен в 9-ти дом.