Flora,да при теб Марс има и от магията на Нептун,но пък ти си Овен и за теб същия е много важен ,а в точен квадрат ли са със Слънце или само знаков ? Коя е твоята битка в живота -баща,мъж,шеф ,статус,амбиция ,защото сега цикълът Марс/Сатурн в Скорпион ,повтарят при теб натална констелация ?!?
Да, Рени, марс ми играе знакова роля в картата. Понеже поставяш така въпроса- марс и нептун са У10, слънце в 10-ти -следоветалено важните битки са за статут, има и амбиция, да светиш там, където другите трудно стигат...И понеже марс е в 6-ти, не го е страх да работи като вол за тези цели. Но целите никога не са били безсмислени, никога болните амбиции за нищо. Нептун тук дава много голяма идеалистичност, главен движещ мотив по пътя никога не са били парите, материалните придобивки или властта. По-скоро каузата, желанието да промениш нещо, смисълът в обществен план. А марс в козирог си го харесвам- много голяма издържливост дава, фикусиране, целенасоченост, голямо търпение. Върхът се изкачва много бавно, това той го знае, но не го изпуска от поглед. Ако имаш някакава супер трудна задача- дай я на марс в козирог. Няма да се откаже, няма да си пзоволи просто. Иначе съвпада с нептун го прави малко разпилян, слага розовите очила, не преценява понякога опастностите както трябва. И му трябва почивка- нивото на енергия е от много високо, до просто правене на нищо и гледане в една точка. Релаксация се постига най-добре с музика ( нон-стоп) ако може :012: И е идеален за спортисти или танцьори ( заради съвпада с нептун). Във връзките е малко сложно, привличам май типажи повече по рибешки марс
, дава голямо въображение и всичко там описано по марс-нептун в книжките :012:, този апсект в тази зона повече пречи. Иначе мунданния съвпад на марс и сатурн се случват в момента в 5-ти дом в картата ми, точно на опозиция с натална венера У11 и тригон асц. Още днес усетих прилив на енергия да се оргнаизирам при свършването на задачи, които отлагам от доста време и изискват структуриране.
Edit ( забравих да ти отговоря): Квадратът между слънцето и марс е за щастие само знаков. Слънцето е на 25гр, марс е на 8. Аспектите на марс са- съвпад нептун, опозиция луна, секстил плутон и секстил юпитер.
аз го имам - в рак, 12 дом. мисля, че този съвпад ми дава сдържаност, пресметливост, нерешителност. не обичам да рискувам, залагам на провереното и сигурното. понякога така ми се иска да направя нещо щуро /имам опозиция на слънце-уран/, но все не ми стиска, или ако все пак реща нещо такова, то го обмислям 1000 пъти. мислено разигравам сценарии, с различни варианти какво би се случило, ако постъпя по определен начин.
Съвпада го наблюдавах в лъв. Там като че ли марс е по-силен, но сатурн му слага спирачките. Нещо като засилка за дълъг скок и спиране точно преди отскока.