Да се включа в дискусията за "слабата" Венера.
Хепи, моята Венера е в изгнание в Овен, в скорпионския 8 дом, във взаимна рецепция по трон с управителя си, Марс.
Когато прогресира в 10 дом и при ингрес в Близнаци, родих сина си и навлязох в две от най-прекрасните години от живота си. Бях щастлива с майчинството си и с любовта на мъжа до себе си - пр.Венера направи секстил към Слънцето и тригон към Луната ми, като също квадратира оста АСЦ/ДСЦ, подчертавайки промяната в отношенията с появата на малкия човек - за добро.
При ингреса на директна Венера също в Близнаци в 10 дом, навлязох в отношения, много ценни и съдържателни за мен. Отново аспектът е секстил към Слънцето/ тригон към Луната. В същото време прогресивни Луна, Венера и Марс са в съвпад там. Освен това, при тази астрологична ситуация, поех дейност, която ме направи популярна сред колегите ми и увеличи доходите ми - Венера управлява в натала ми 10/3 дом, а Луната ми е във Везни, съвпад с Уран, във втори дом.
В момента, тъкмо търсрех обяснение на обзелия ме неустоим стремеж към Венерини красоти - дрехи, чанти, грим, грижа за външен вид
Откривам транзитна Венера в 11 дом, минала през квадрат със Слънцето и Луната и секстил с АСЦ/ДСЦ и в момента в секстил с управителя си, Марс, след което ще направи квадрат със себе си. Транитното Слънце е на К11 дом.
Затова не мога да кажа, че моята Венера, макар и заточена по дом и знак, е слаба. Може би, заради рецепцията по трон с управителя си, Марс, с който действат в комбина и се подкрепят един друг.