Цикълът Венера-Плутон е със залязваща Венера, тук няма ново, а начало на края.
Рени, +1
Натално между двете планети имам секстил. В началото на цикъла на 10.12., който ми е на 3 градуса от MC, всичко беше наред при мен, но в момента, в който Венера се обърна ретро и се срещна отново с Плутон, ми бе бит шута и то без обяснения, едно изчезване в комуникацията, което ме озадачи. Около смъртта на майка ми през ноември приятелят ми се е запознал с някаква жена и тогава пак се беше умълчал, но после отново подновихме общуване и каза, че е постъпил тъпо и нечовешки, като се е отдалечил от мен. Ретроградна Венера обаче винаги е най-кофти периодът за мен, още повече че тя ми е У1, У6, а Плутон У7. Връзката се разруши внезапно и аз го изживявам мъчително със звънене, ревове, истерии, а съобщенията ми въъв фейсбук си остават монолози. При него съвпадът на двете планети се случва в 9-ти дом в съвпад с натална Луна У2, У3, но ретро фазата е в 8-ми. Мисля, че той се захвана с бъдещата си съпруга, защото в солара му Венера е на К4 с Плутон и тя е в съвпад с куспидата на 9-ти дом, а и соларен Асцендент е в 5-ти натален и то във везни, който знак свързвам с партньорствата. Отделно в композита ни транзитен Сатурн мина върху Луната и сигурно маркира края.
И все пак смятате ли, че в момента, в който Венера стане директна, има шанс да му се стори, че е сбъркал в избора или хич и да не се надявам?
Колкото и да ме е наранил този човек и въпреки че не беше до мен в най-трудния момент от живота ми, аз продължавам глупаво да го обичам. Знам, че връзки, стартирали при ретро Венера, не са перспективни, но когато е намесен и Плутон, и то в козирог, може би ги прави устойчиви, след като дори в момента тя се развива нелошо при тях.